| ingerasha_9743 a întrebat:

Vai va rog ajutati-ma! Am avut varicela in urma cu cateva luni si acum iar imi apar bubite asemanatoare pe burta si pe gat e posibil sa am iarasi varicela?
Va rog ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| georgy4005 a răspuns:

Deci. poti avea de mai multe ori varicela. eu am avut de 2 ori. dar este. un pic rar sa ai iar varicela dupa cateva luni.winking dar nu poti sti. poate fi din nou. seara imbraca mereu pijamale rosi. si asteapta pana de dimineata. daca vezi ca ai si mai multe punctulete. poti fi sigura ca ai varicela. daca nu s-au imultit punctuletele. inseamna ca este o simpla alergie. funda? :O3

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e posibil sa ai din nou varicela la cateva luni dupa ce ai facut varicela. Imunitatea te tine cativa ani. In schimb, poti face zona zoster la cateva luni de la varicela.

| alessia5158 a răspuns:

Daca leziunile veziculare seamna cu cele din aceste fotografii atunci ai " zona zoster " http://www.terapiamedicala.ro/zona-zoster-poze

Virusul varicelo-zosterian ( care a fost responsabil de varicela de acum cateva luni) persistă în ganglionii senzitivi sub formă latentă. El se poate reactiva în anumite condiţii: stres, imunosupresie, la persoane în vârstă, producând zona zoster.Numai bine!

| catalin188 a răspuns:

Varicela este o bola pe care nu poti sa o mai faci inca o data. cu siguranta este alceva.

| justme97 a răspuns:

Nu cred
varicela se face o singura data
acele bubite pot fi rezultatul unei iritatii sau o alergie
:X

| Anastasiaa a răspuns:

Este posibil, eu am avut oreon de 3 ori, desi se poate face o singura data, poti avea si tu varicela de mai multe ori. mai bine consulti un doctor :-ss.

| DeniiiD a răspuns:

Varicela se face doar o singura data. Poate ai o alergie. Mai bine mergi la medic happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti avea de 2 ori varicela

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De variceala nu o sa mai ai... nu poti sa ai de 2 ori... cat despre bubite nu stiu ce sa zic big grin

| jm3k3ru10 a răspuns:

Din cate stiu eu Varicela ai doar odata in viata. Bubele care iti apara poate or fi de la vreo iritatie de la creme sa na nu stiu du-te la un medic sau la farmacie si spunei.Intreaba pe cineva care este in acest domeniu.

| auras_3322 a răspuns:

Varicela se face o singura data ( este una din bolile copilariei ) odata avuta nu mai ai cum sa o faci iar... http://costiradu.blogspot.com/

| AFG_5820 a răspuns:

Varicela de 2 ori nu poti avea. Incearca sa te duci la medic si sa nu iesi pe afara mult. cerei o scutire doctorului pentru 2 saptamani si roaga ceva coleg/a sa iti scrie si tie. sfatul meu

| AFG_5820 a răspuns:

Varicela de 2 ori nu poti avea. Consulta medicul si cerei o scutire pe 2 saptamani. Cerei la un/o coleg/a sa iti scrie si tie daca poate.