| alexandruvio a întrebat:

Varul meu are 16 ani. I-a intrat un cui in picior, dar nu foarte adanc. Nu le-a zi parintilor lui. Eu am fost de fata si l-am ascultat sa nu le zic parintilor lui.Si as vrea sa aflu daca este ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| claudyu_7346 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa le spuneti parintilor ca se pate infecta si dupa este grav

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spune-i sa nu se joace cu focul, se poate arde urat, mai ales daca a fost ruginit cuiul. Sa spuna parintilor si sa mearga repede la medic. Nu vreau sa va sperii dar stiu cazul unei foste cunostinte, care a decedat dintr-o zgaraietura cu o sarma ruginita, din cauza ca nu s-a dus la medic. Sanatate si numai bine!

| sonya a răspuns:

Buna. Pai trebuia sa le zica. Ar trebui sa faca un vaccin, deoarece este posibil ca respectivul cui sa fie ruginit. Insa, daca nu s-a infectat e ok. Ar fi bine sa le spuna parintilor si atunci vor decide daca merg la doctor sau nu. Dar, asa cum am spus e bine sa faca vaccinul.

| TeoooStefan a răspuns:

Exista problema sa se infecteze daca nu s-a curatat, dezinfectat si daca acel cui era murdar sau ruginit.Solutie:convingel sa le spuna parintilor. Daca nu se poate sa fie mai rau!

| Laura a răspuns:

Logic că e ceva grav. Mai ales dacă cuiul era ruginit. Le zice, nu le zice, să se ducă cât mai repede să-şi facă un anti-tetanos.

| Merilynne a răspuns:

Depinde cum era cuiul, daca cuiul avea ceva rugina pe el sau era ruginit, este grav pentru ca trebuie sa te duci la medic sa iti faci o injectie pentru ca stiu o situatie cand un copil a murit pentru ca sa taiat in nu stiu ec pe care era rugina. Daca cuiul era nou nout nu este neek grav, dar ar putea si el sa dea cu niste apa oxigenata pe rana, ca sa nu se infecteze.

| Denise_3997 a răspuns:

Un cui in picior, oricat de adanc ar fi intrat sau nu, poate provoca infectii grave, mai ales daca este si ruginit. Nu-l asculta si macar spune-le tu parintilor lui. Nu trebuie sa stea asa. Sa se duca la doctor neaparat. Iti spun din proprie experienta. Am avut si eu un cui in picior, n-am zis nimic si m-am trezit ca mi se umfla piciorul vazand cu ochii. A fost foarte urat atunci.

| adela93 a răspuns:

Poate fake tetanos si sa moara...
http://www.sfatulmedicului.ro/Tetanosul/tetanosul_636

| alexandruvio explică:

Cuiul era nu era nici nou dar nici ruginit

| Allix13 a răspuns:

Depinde daca era cu rugina sau nu daca a intrat adanc sau nu daca nu atunci curata rana si pune un bandaj si trece

| madutza2468 a răspuns:

Heiiii:am patit si eu si este periculos, iti recomand sa-i spui parintilor, deoarece trebuie sa se duca la spital pentru a-i face anti titanus...

| adi955 a răspuns:

Normal...daca nu era ruginit are sanse sa se infecteze...si daca era du-te cat mai repede la parintzi lui big grin

| deliaanca a răspuns:

Alexandru este ceva grav sa iti intre un cui in picior spune-i varului tau sa le spuna parintilor si sa se duca la doctor si daca nu vrea sa le spui u parintilor lui

| qwertyty a răspuns:

Cel mai bine este sa mearga la medic, si eu am patit ceva asemanator. Am mers la medic unde mi-au facut o injectie antitetanusbig grin deloc dureros.