@Marga eu nu am platit... tata e medic.
Insa e o operatie usoara in 10 min. scapi. Iti face o anestezie locala, la deget, iti taie putin, coase si gata. Insa te avertizez ca o sa fie o durere... unghia e cea mai sensibila si nu o sa mai poti merge cam o saptamana, o sa te incomodeze pantoful. Si trebuie sa te mai duci sa iti scoti firele(daca te coase, daca iti face operatie sa iti scoata tot coltul de unghie)
Nu e foarte scump, 100 lei, cam atat au platit niste prieteni care au avut la fel.
Mergi la un doctor profesionist, care sa iti fac unghia frumoasa. Daca te taie, trebuie sa o coasa frumos la loc, esti fata, porti sandale, pantofi si nu vrei sa apari cu o unghie deformata;
Am mers la pedichiurista si acolo a reusit sa imi scoata incarnarea. In plus, mergand regulat sa-mi fac pedichiura mi s-a format in asa fel unghia incat nu mi se mai incarneaza. Am avut aceasta problema ani de zile. Cateodata reuseam si singura sa scobesc cu o foarfecuta dupa varful incarnat. Totusi ma durea mai tare si nu intotdeauna aveam rezultatul scontat. Poti sa incerci totusi. Daca e foarte urata si a facut puroi este mai bine sa mergi la medic. Acolo o sa-ti taie si o sa-ti dezinfecteze partea respectiva. Iti doresc multa sanatate si un an nou mai bun
Fiul meu a fost operat la o policlinica cu plata, am avut trimitere de la medicul de famile si m-a costat 50 roni.
Am aflat de problema asta de la o prietena. Trebuie sa iti moi unghiile in apa calda mai mult, apoi cand le tai trebuie sa le tai drept. In locul unde sunt incarnate trebuie scoase incet, incet in afara. Operatiunea in sine dureaza si peste o luna de zile. Se repeta aranjarea unghiilor cam la o saptaman pentru ca ele se reincarneaza dar din ce in ce mai putin. Pe prietena mea a ajutat-o mama ei, nu mai are probleme.
Nu nu trebuie rotunjit, pe noi doctorul ne-a pus s-o taiem drept pentru ca atunci cand crete coltul sa nu cresca direct in piele ci in sus.
Mie mi se intampla de mai multe ori, incerc sa tai cu o foarfecuta unde este astupata unghia in carne.
Da... eu am avut la ambele picioare, la degetul mare. Am fost la spital si m-a operat, a scos acel colt. Insa ai grija, daca o sa scoata doar coltul, mai tarziu creste la loc, tata a preferat sa imi scoata o bucata de unghie, marginea aceea, a taiat-o de jos, iar acum nu mai creste acel colt. De atunci nu mai am probleme.
Daniela, eu aveam probleme, mi se infectase zona din coltul respectiv si nu mi-a trecut cred ca trei luni infectia aia. Din momentul in care am inceput sa tai unghia rotunjit, in asa fel incit sa nu mai fie acolo un colt care sa intepe, infectia a dat inapoi si s-a vindecat. De atunci nu mai am absolut nici o problema. Coltul ala care raminea, intepa pina facea rana si se infecta
Daca ti-a crescut tare cred ca trebuie sa mergi la spital...verisoarei mele i s-a intamplat si a fost la spital. i-a taiat unghie si o bucatica de carne.si a scapat