Draga mea mai intai linisteste-te, analizeaza inca o data situatia, ca sa prinzi un doctor in aceste zile libere trebuie sa fii la spital cand vine la vizita, asistentele spera ca in zile libere sa nu le pice pe cap cate un bolnav, pentru ca vor sa se odihneasca si ele, sub nicio forma sa nu le dai bani, gandeste-te ca sunt 3 ture, da bani pe medicamente nici untr-un caz lor, nu pune la suflet comportarea doctorului, este un badaran, in spital vei vedea adevarul despre medicina romana. Iti doresc multa putere ca sa induri ceea ce vezi si intalnesti si multa sanatate surorii, isi va reveni fii sigura.
Am aparut si eu. Nu te speria, colicile renale sunt dureroase, dar nu ii pun viata in pericol. N-ai chiar nici un motiv sa fii terminata fiindca nu e grav si daca iei o chestie minora in tragic, o sa o agravezi. Cateva vene sparte de la o perfuzie sunt o chestie de asemenea minore, nu trebuie bagate in seama. Vanataile ii vor trece intr-o saptamana fara urmari.
Practic acum trebuie sa o lasi o zi-doua in spital. Ii vor face injectabil sau perfuzabil Algocalmin, Piafen, NoSpa, Scobutil, Papaverina si alte antialgice si antispastice si incet-incet se va linisti. Apoi, probabil in alta sectie, va trebui investigata: ecografii, urografie pentru a se stabili daca e azul de operatie sau se va incerca eliminarea pietrelor pe alta cale.
Medicii nu au ce sa-ti spuna. Nu trebuie sa-i faci tu nimic, mancare primeste din spital, e complet contraindicat sa manance altceva in timpul internarii. Du-i doar ceai facut in casa, neindulcit si, eventual, cumpara fiolele care le lipsesc din spital. Daca i-au pus o perfuzie, e cea mai buna ingrijire intr-o colica renala. Nici n-ar avea ce sa-i faca mai mult.
Tu, fruntea sus! De ce esti asa disperata pentru o colica renala? Crede-ma, am avut cateva zeci si nu am fost nici macar aproape de disperarea ta. E important sa-ti ajuti sora, nu sa-i faci mai mult rau prin atitudinea ta prapastioasa. Vei vedea, ca in cateva zile veti uita de chestia asta si totul va fi bine.
Din pacate fara bani nici nu se uita la ea - iti spun din propria experienta care am avut-o cu doctorii
imi pare rau, multa sanatate
As duce-o cu draga inima la un alt spital dar la noi in oras nu aveam...au transferat-o de la spitalul vanju mare, unde erau parintii aici...
Brigaela, eu pentru Lelia as face orice...si cand o vad acolo in spital...nimeni nu se uita la ea, pare obosita
nu primeste mancare din spital...asta e problema..azi nu primi decat o cana cu ceai
noroc ca a venit un alt doctor si pare un om calumea. eu stau la 5 min de spitl si m-a lasat sa o iau acasa sa isi faca o baie
Draga mea imi pare rau pentru tine si sora ta, dar atat doctorii si asistentele nu se uita nici la pacient si nici la familia lui, decat daca le bagi banii in buzunar.Eu personal pe astia i-as pune la gard, i-as impusca, in schimb cer salarii mari, pentru ce? Ei depun un juramant cand termina facultatea, dar de facut ceva folositor in folosul umanitatii nu fac, pentru ca nici ei nu sunt umani. Ce bine ar fi sa se bage coplata, ca atunci nu ar mai fii probleme, platesti si gata cu spaga.
Imi pare foarte rau pentru sora ta, cat si pentru tine. Draga secretel, trebuie sa fii tare pentru ea, sa nu te vada suparata. Piatra la rinichi nu e asa grav, se trateaza. Cu mediacmente si putin regim, va fi ok sora ta. Bani ai putea sa dai asistentelor, sa aiba grija de ea. Adevarul e ca sistemul ast e varza si eu am avut doar neplaceri legate de cotori si spitale. Pupici si o imbratisare.
Fii linistita.nu e ceva foarte grav piatra la rinichi.insa, intr-adevar, conditiile din spitale trebuie sa te ingrijoreze.fi altauri de sora ta zilnic si incearca sa-i aduci hrana si ce-i mai trebuie.si din pacate cred ca trebuie sa mai dai si spaga.asta tu o decizi.
Pacat... te inteleg foarte bine...asa e la noi. daca nu dai banul nu-ti acorda atentie...si sa nu crezi ca daca le dai bani isi dau mai mult interesul.doar ii acorda putina atentie... e asa de josnic pentru ei si pentru noi ca romani...nu e de ajuns ca omul sufera...ca nu vine de placere la spital...in fine... dupa mie astia ar trebui judecati si decapitati...au un singur scop in viata...sa faca cat mai multi bani... oare asta au invatat la facultate in loc de medicina? si mai vorbesc si de sus...pretind ca sunt destepti si noi nu suntem nimic in fata lor...cretinii.nu-ti dai seama cate m-ai facut sa-mi aduc aminte cu intrebarea ta...eu zic sa o duci la un alt spital...sau mai bine la un doctor particular.macar dai banii dar se ocupa de asta.si-ti vb frumos...bafta multa!
Buna, imi pare nespus de rau sa aud asa ceva. Fii tare si increzatoare, si arata-i asta si sorei tale. Insufla-i incredere, ok?
Nu trebuie sa manance produse lactate. daca ai niste codite de cirese uscate sa ii faci un ceai si fructe, dar nu banane.intreaba la farmacie ce calmante trebuie sa ia si cumpara medicamentul pe care l-au prescris la spital.cumpara cateva lamai si fa o citronada, cu foarte putin zahar, eventual miere.imi inchipui ca vor bani, intreaba pe la prieteni daca vreunul cunoaste doctorii din spital, poate cineva te poate ajuta sa vorbesti direct cu doctorul.azi e si sfarsit de saptamana si nu prea e nimeni, dar ar trebui sa insisti la doctorul de garda, ii spui situatia, parintii nu sunt cu tine si vrei sa stii daca trebuie sa faca tratament sau alta interventie.indiferent cum e situatia, mai bine este la spital decat acasa, probabil ca are dureri, este normal.nu intra in panica si da un telefon parintilor, trebuie sa vina sa te ajute. daca nu macar, o matusa sau vreun prieten de familie. nu uita ca nu are voie produse lactate, sub orice forma, medicul o sa iti dea o lista cu ce nu are voie sa manance. imi pare rau ca nu e brigaela pe aici sa iti dea mai multe informatii.