| AdioTPU a întrebat:

Ieri am ținut post negru pentru prima dată. Practic jogging, dans și fac gimnastica aproape în fiecare zi și am o alimentație relativ ok, adică mănânc dulciuri și grăsimi dar moderat. Deși nu mâncasem nimic toată ziua, doar băusem un ceai, pe seara am avut multa energie putând să dansez două ore dans intens. Nu m-am simțit epuizată după aceea, aș mai fi putut dansa încă o ora.
Cine se pricepe poate sa-mi explice de ce, deși nu mâncasem nimic, am avut mai multă energie decât în zilele când mănânc normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Are dreptate. "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu" spunea Isus, citind scrierile Vechiului Testament.
Și Isus a vorbit despre post, postul are acoperire biblică serioasa.
Eu am experimentat in mod miraculos că am postit, și după rugăciune și citirea Bibliei m-am simțit ca și cînd as fi mincat, aveam mai multa putere fizica ca înainte. Nu sunt doar povesti

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dacă nu ești călugăriță sau habotnică, n-are niciun rost să ții post negru.

| RoCkKiD a răspuns:

Faptul ca nu ai mancat nu inseamna ca organimsul tau nu a avut energie la dispozitie, ai depozite de glicogen in ficat si muschi care e ars de organism la nevoie, in plus ai grasime depozitata care poate fi arsa pentru energie.

In ciuda a ceea ce cred oamenii, digestia nu e un lucru care se desfasoara neaparat pe randul 2 fara sa ne afecteze in nici un fel. Dupa o masa nivelul de energie poate sa scada din cauza anumitor hormoni si poate exista un oarecare disconfort in functie de cat am mancat si ce am mancat.

In momentul in care a trecut ceva vreme de la ultima masa, organismul incepe sa ruleze pe rezervele mentionate mai sus dar pentru alea sistemul digestiv nu trebuie sa lucreze pentru ca glucoza e eliberata direct in sange.

Si uite asa apar miturile cu purificarea, cleansing si alte vrajeli. Poti sa obti un efect similar cu o dieta bazata pe alimente usor de digerat, gen orez, pui, peste, oua etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu scrie asa ceva in Biblie numai inventa, mana era pe vremea israeliților nici decum in zilele noastre, Dumnezeu numai face miracolele pe care le facea in trecut, intr-adevar el ne ajută astazi sa avem cele necesare din punct de vedere al hranei mincare dar nu ne vine miraculos pe masa fara sa o cumpărăm. Deci numai răstălmăcii Biblia cu ideiile tale gresite ca nu este ok. Dumnezeu nu pretinde oamenilor sa posteasca, acestea sunt pretentiile preotilor păcatosi.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Are dreptate. "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu" spunea Isus, citind scrierile Vechiului Testament.
Și Isus a vorbit despre post, postul are acoperire biblică serioasa.
Eu am experimentat in mod miraculos că am postit, și după rugăciune și citirea Bibliei m-am simțit ca și cînd as fi mincat, aveam mai multa putere fizica ca înainte. Nu sunt doar povesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună, vezi ca nu este bine pentru corp sa ti post negru si in acelasi timp sa faci efort, te joci cu sanatatea ta, poti face hipo glicemie si intrii in comă, sau scade brusc tensiunea si lesini, nu ai spus ce varsta ai dar banuiesc ca ai peste 18 ani, la varsta ta trebuie sa maninci 3 mese pe zi si sa nu privezi organismul de proteine carne, vitamine legume fructe, acum ca ai tinut o zi post nu este asa o mare tragedie si din cauza aceasta nu ai resimtit oboseala, corpul mai are energie din mincarea consumata inainte de a ține post, dar nu fă din acest lucru un ritual o obisnuinta, manîncă ca ai nevoie de energie, bea apă ca ai nevoie 2 litrii pe zi, lasa postul sa il tina babele care stau in pat, nu tu care faci jogging si depui efort arzi calorii topesti grasimi ai nevoie de forță ca te omori cedeaza inima poti face infarct.

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Man, de unde naiba scoți toate chestiile astea? Cel puțin sprcifică că e doar părerea ta.
Eu sunt vegan de când mă știu. N-am mâncat proteină animală în viața mea. Și nu am fost absolut niciodată bolnav.
Chiar și anul trecut când am fost contaminat cu Covid am fost total asimptomatic iar după 8 zile deja m-am negativat.
Nu mai susțineți aberația asta cu e obligatoriu să mănânci proteine animale - carne, pentru că nu e deloc reală.
Am 1, 78m și 72 kg. Și pot face pariu cu tine că sunt rezistent la efort mult, mult peste medie.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Hammurabi):

Bravo tie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai mai multă energie atunci când organismul tău este mai gol. Evident, când asta se intâmplăn uneori, așa random. Dacă o faci mereu și ajungi la înfometare și apoi o dai în anorexie sau comportamente anorexice, clar nu mai ai energie deoarece organismul își ia energia din calorii și nutrienții hranei.
Nu hrana, ci nutrienții ei. De aceea un burger nu-ți va aduce nicio energie, pe când o salată sau doar carnea da.

De asemenea când tu mănânci, procesul în sine, nu doar introducerea mâncării în esofag ci tot procesul intern, mișcă organismul și-l solicită, e ca o mașină ce merge, așa că acea mașină procesând mâncarea prin digestie, obosește organismul, corpul, energia ta. Deci ia uite de ce uneori te poți simți mai ok și mai sănătoasă, energică fără mâncare, decât atunci când nu mănânci. happy

| DjSannan a răspuns:

Postul negru poate avea un efect pozitiv asupra energiei pe care o simțim, deoarece poate contribui la reducerea stresului și la echilibrarea hormonilor. Pe lângă asta, poate contribui și la reglarea digestiei, ceea ce înseamnă că corpul nostru poate folosi mai eficient nutrienții pe care îi consumăm. Acest lucru ar putea explica de ce ați simțit un nivel mai ridicat de energie, deși nu ați mâncat nimic în ziua respectivă. De asemenea, dansul intens poate contribui la eliberarea endorfinelor, hormoni ai fericirii, ceea ce poate explica de ce nu v-ați simțit epuizați după aceea

| Ha0s a răspuns:

Pentru că ai in sânge toți nutrienții de care organismul tau are nevoie din mesele anterioare pe care le ai consumat.
Pentru că organismul uman e cea mai complexă mașinărie și are rezerve de grăsimi și carbo - adică energia lui.