Întrebare recomandată | AllmaGirl a întrebat:

Vineri m-am operat de apendicita si azi am ajuns acasa. Dr. mi-a zis ca am voie cam orice nu baloneaza in afara de prajeli...eu habar n-am ce baloneaza si ce nu...imi ziceti si mie cam ce am voie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Asta am găsit pentru tine:
http://www.sfatulmedicului.ro/......apendicita

| Empathizer a răspuns:

Regim fara cartofi, fasole uscata, varza calita. Iar alimentele sa fie gatite prin fierbere sau coacere la cuptor, nu prajite.
Supele si ciorbele sunt pe primul plan, apoi mai poti manca branzeturi, iaurturi, carne, legume si fructe, mai ales sub forma de compot.

| AllmaGirl explică (pentru Empathizer):

Compotul nu contine cam mult zahar sau alt indulcitor?

| AlexAndraC91 a răspuns (pentru Empathizer):

Branzeturile nu sunt bune pentru ca constipa. nu cred ca vrei asta! ce mai poti manca pe langa ce a spus Empathizer sunt crenvustii de pui si sunca de pui dar sa nu fie afumata. happy

| Empathizer a răspuns (pentru AlexAndraC91):

Eu pot manca orice, ca n-am facut eu operatia de apendicitahappy Iar branzeturile nu constipa, daca alimentatia cuprinde si alte alimente, ce contin fibre, cum ar fi legumele si fructele, asa cum i-am recomandat intrebatorului nostru.

| Empathizer a răspuns:

Poti sa bei compot, indulcit normal, fara nicio grija.

| Generalul a răspuns:

Sa nu bei apa minerala sau sucuri carbogazoase in primul rand!

| elleniko a răspuns:

Ai nevoie de oua, lapte mult, supa si altele...

| AllmaGirl explică (pentru elleniko):

Lapte nu am voie ca iau antibiotice

| mihaitzulion a răspuns:

Pai ai voie fructe, legume, pilaf carne de pui fiarta sau usor rotisatafripturica in cantitati mai mici si altceva nu mai stiu