Despre virusul Citomegalic... da, infecteaza copilul.Mai multe nu stiu!
Pe de alta parte, oh, si Herpes simplex 1 si 2? "Baftoasa" ai mai fost de te-ai pricopsit cu amandoi! Din cate stiu eu, virusul Herpes simplex nu sta in sange...de fapt, e si aiurea spus.Virusul prin insasi definitia lui nu sta in sange ci in interiorul unei celulei. Oricum, cand boala nu e manifesta se cantoneaza in niste ganglioni de pe traiectul unor nervi de unde ies cand sistemul imun se slabeste, cauzand herpesul propriu-zis.Sanse sa il infectezi pe copil exista mai ales daca Herpes simplex 2 e "in actiune" si ai un herpes genital activ in momentul nasterii, iar copilul ia contact direct cu leziunea herpetica.Si, in astfel de situatii e indicata nasterea prin cezariana. Ce-ar fi de spus mai mult?
Citomegalovirus ese unul dintre principalii agenti teratogeni (care determina malformatii la copil). De aceea e foarte important sa te asiguri ca in momentul sarcinii infectia nu este activa. Majoritatea oamenilor au de-a lungul vietii, 1-2 infectii inaparente cu Citomegalovirus. Tu trebuie sa-ti faci analize inainte de sarcina si sa te asiguri ca ai avut infectia, dar esti vindecata. Daca infectia este activa, se asteapta cu sarcina pana la vindecare.
Virusurile Herpes nu vor infecta copilul in timpul sacinii, dar mamele infectate cu herpes genital nasc obligatoriu prin cezariana petru a nu-si infecta copilul in timpul travaliului.
Banuiesc, ca ai facut tratament si ca medicul stie, daca ai facut tratament nu-ti face griji, imul colecteaza microbi si virusi gramada in copilarie si adolescenta, ar trebui sa avem copii malformati tot timpul dupa cele scrise, mai exista si coeficientul imunitte pe care il da sarcina.
alexandrub întreabă:
Vlalslsl întreabă: