Este bine sa iei vitamina D. Dar intreaba la farmacie de un complex de vitamine si minerale pentru varsta ta.
Incearca sa gasesti o bara de care sa stai agatat 30 de secunde, un minut pe zi.
Conteaza si inaltimea parintilor, mai ales a tatălui daca esti baiat.
Sanatate,
Vitamina d3 are foarte multe intrebuintari in organism dar nu poate influenta geneticul tau.
Vitamina D fixeaza calciul in oase, dar nu te face sa cresti in inaltime. Daca vrei sa fortezi cresterea, mananca bine, fa un sport care favorizeaza cresterea gen baschet, inot sau volei ( multi ani la rand ) si dormi 8 ore pe zi.
Daca dorm mai mult e problemă?
Maxim 9-10 ore e ok sa dormi. Depinde cum te simti tu a doua zi si de cati ani ai. De obicei adolescentii de la 13 pana la 18 ani tind sa doarma mai mult, deci e ok daca te incadrezi in varstele astea.
Daca inchiti capsula pe lungime, daca cumva se roteste si o inghiti pe latime ai incurcat-o.
Vitamian D nu te ajuta direct sa cresti in inaltime. Ea ajuta la absorbtia calciului la nivel intestinal si la resorbtia lui la nivel renal. Este utila daca ai un deficit de calciu, ceea ce e putin probabil.
In general, pentru a-ti afla inaltimea finala faci media aritmetica a parintilor, dupa care adaugi 9 cm daca esti baiat. Asta ar fi inaltimea maxima pe care ai putea-o atinge, desi formula asta nu este deloc exacta.
Pentru a stimula cresterea in inaltime, ai putea face baschet sau inot. In ceea ce priveste medicamentele, singura terapie este cu hormon de crestere, dar presupune multe riscuri de sanatate si de aceea se face doar in centre specializate, si este si costisitoare.
Recomandarea e să iei 20 micrograme de vit. D în fiecare zi că e vară sau iarnă. Deci că ajută sau nu, tu tot trebuie să iei.
Vit d3 nu e bine sa iei fara magneziu si k2 pe termen lung, zic bine domn doctor? vit d3 are nevoie de magneziu sa se metabolizeze.
Nu, vit. d are nevoie să o iei cu o masă atât. Nu ştiu de unde ideea cu magneziu.
Https://abundenta.org/fara-magneziu-vitamina-d3-nu-este-utilizata/
Dacă nu ai destul magneziu în corp. Ceea ce ai dacă nu faci chimioterapie şi mănânci normal. Dar dacă faci chimioterapie este ultima ta grijă că nu ai vit. d
Am facut in trecut dar acum toate analize sunt bune doar ca am un deficit de vitamina D
Exact, trebuie să iei vit. d în fiecare zi. Ai tăi ar trebui să îți dea.
Pai cat de grava e carenta? medicul de familie ce a zis?
Ce simptome ai?
Eu care am baut mult timp cantitati mari inainte, cat ar trebui sa iau si cat timp? stiam ca alcoolul mananca vit d3.
Trebuie să iei 20 micrograme de vit. d în fiecare zi. Atât.
De la alcool scade b1 - Tiamina. Trebuie să iei Tiamină de asemenea.
Stiu, iau, am drojdie inactiva, iau zilnic. mai am si vitamine alive, iau si de alea si omega 3.
Salut, nu cred ca vitamina D are vreo influenta asupra cresterii in inaltime din moment ce cresterea e ceva genetic. Eu zic ca cel mai ok e sa incerci niste exercitii pentru stretching sau cv de genul
Zicea pe internet ca ajuta sa crească oasele
Din cate stiu eu doar le intareste nu le ajuta sa creasca, eu zic ca cel mai bine e sa intrebi doctorul de familie sau pe un forum medical.