Ii multumesc lui Dumnezeu ca vad cu ochelari, sunt atatia nevazatori...Plus de asta, miopia mea s-a stabilizat din clasa a 12-a, de ani buni am aceleasi dioptrii.
Miopia este una dintre cele mai frecvente afectiuni oftalmologice. Persoanele cu miopie nu vad bine la distanta, deoarece razele de lumina nu se focalizeaza cum ar fi corect, pe retina, ci in fata retinei. Dar, de aproape acestea vad normal. Miopia este o boala familiala si apare, de regula, in copilarie, cand se produce o crestere exagerata a ochiului. In majoritatea cazurilor ea evolueaza destul de lent si stagneaza dupa varsta de 20-25 de ani. Aceasta este miopia benigna, insa, exista si miopie maligna, care apare la fat si continua sa progreseze pe tot parcursul vietii. Procesul de deteriorare a vederii poate fi incetinit, insa, purtand ochelari mai puternici si luand medicamente trofice retiniene.
In general, la anumite dioptrii, miopia poate fi redusa si corectata, purtand ochelai sau lentile de contact ori- in unele cazuri- prin operatii cu laser.
Eu am depistat miopia cand aveam 7 ani. Astazi la 45 de ani inca mai port ochelari, dar nu am considerat-o niciodata o boala si nu m-am simtit niciodata inferioara.Ba iti pot spune ca am solicitat ochiul facand chiar o facultate grea pe vremea cand ni se intrerupea curentul, am dus o sarcina la bun sfarsit! Totul este sa porti ochelari de corectie, sa ti-i un regim alimentar sanatos(legume si fructe proaspete, autohtone daca poti), sa respecti sfatul medicului. Sper insa sa nu ai o miopie prea mare!
Am miopie si ma simt absolut normala. Port ochelari, dar fiindca am vederea de aproape foarte buna, nu trebuie sa ii port si in casa. Ii pun doar cand ma uit la televizor sau cand sunt la calculator ca au protectie pentru ecran.
Eu am miopie. Ma simt mine. Am ochelari, peste 5 luni trebuie sa ma duc la control. deci. nu e o problema
Eu tocmai am fost diagnosticata cu miopie. Am -1 la dreptul si -1.25 la stangul. Eu nu ma simt prea bine deoarece nu am mai purtat ochelari pana acum dar mama spune ca va fi bine. Asa ca trebuie sa trecem peste caci 26% din populatia globului are miopie si acum ochelarii sunt la moda. Bafta!
LarisaChe07 întreabă: