Cind te-ai simtit tu sanatoasa? vad mai mereu esti ciufuta, indispusa, etc.
Somn superficial cei ala daca nu-i de ajuns 8 ore, baga si tu mai mult.
Ce sa faci cand esti asa? Baga unm redbul de ala mic, o sa te trezeasca, nu te mai simti obosita cum spui.
Cel mai bun, ar fi un s-ex asa la ceva vreme e nevoie de un se.x, eu asa cred, ce face o partida buna de se-x nu pot face alte remedii
Asta nu e oboseală, e moleșeală, nu faci deloc activități fizice care să-ți stimuleze corpul și mintea.
Ca să ai un somn odihnitor prestează activități fizice.
Acel somn superficial și nesănătos îl are toată lumea în perioada asta - e din cauza caniculei.
Somnul prost e o consecință a caniculei.Eu pe lângă somn prost am avut și un episod de paralizie in somn care mi-a stricat și mai tare somnul vreo 2 săptămâni.
Sa fiu sincer, eu mă simt mai bine când dorm 5-6 ore, decât dacă as dormi 7+ ore, nu știu care o fi explicația, dar da.
Ideea e următoarea:Cand eram mic îmi plăcea să mă auto traumatizez
Faza e că mă uitam la clipuri cu chestii paranormale până îmi era frica sa ies din casa.
La chestia asta am renunțat,dar acum,chiar și fără să nu mă mai uit la ceva,de fiecare data când am episodul asta de paralizie e ca un fel de joc
Prima oara mă ia o frică groaznică cum că aș fi urmărit de nu știu ce strigoi,apoi mă chinuie o perioada, ca mai apoi bossu' sa se arate abia la câteva zile
Sincer, după ultimul episod de paralizez am zis că-mi sare inima din piept.
Dar da, după ce episodul acesta se termina, somnul revine la normal și da, asta e logica pământului la mine cel puțin
Eu functionez cu 6-7 ore de somn. Mai mult de atat ma moleseste, si mai putin de atat, ma extenueaza. Trebuie sa-ti gasesti propriul tau program de somn eficient. Nu suntem toti la fel.
Cand sunt obosit, dau din cand in cand cu apa rece pe fata, mananc ceva dulce ( preferabil ceva cu ciocolata ), si fac ceva ce imi pune sangele in miscare.
Esti boss cu 6-7 h de somn. Eu incerc disperat sa ma bag la somn pe la 9 jumate, dar mereu ma ia somnul dupa 12 noaptea. Si ma trezesc la 5 dimineata. Lucrez in 3 schimburi. Beau cafea decat dimineata, si duc munca relativ fizica.
Am muncit fizic aproximativ 5 ani. In ultimul an lucrand doar psihic la birou. Asa ca surplusul de energie pe care il am de cand nu am mai muncit fizic, il cheltuiesc pe antrenamente fizice intense. Asta ma ajuta cu somnul cel putin.
Am avut o perioada cand bagam si eu flotari. 3 serii a cate 27 bucati + alte 3 serii a cate 15 bucati. Dar m-am lasat, seara cand vin de la munca ma simt terminat
Incearca sa le faci cu 2-3 ore inainte sau dupa munca. Cand iti mai refaci din energie.
Pai si nu te oboseste destul munca fizica? Ar trebui sa adormi mult mai repede dupa munca fizica.
Ba da ma oboseste. Dar nu ma ajuta cu somnul. Saptamana asta am stins orice ecran la 9. Dar tot dupa 12 ma ia somnul.
Se întâmplă oricui, nu te alarma. Fiecare persoană are propriul metabolism, propriul program de odihnă etc. Uneori, din motivele cele mai diverse, te trezești parcă mai obosit decât te-ai culcat. nu e nimic neobișnuit.
La fel am pățit și eu. Nu am putut sa dorm pentru ca îmi era cald, deschideam geamul, se făcea răcoare, începea ploaia și stropește în casa. Ridică-te din pat, închide-l. Adorm, ma trezesc tunetele, trepidau pana și pereții. Adorm, iar mi-e cald, iar deschid geamul, iar se face răcoare, adorm cu un ochi deschis sa zic asa si iar aud cum începe ploaia și udă în casa. tocmai în direcția aceea și-a găsit sa bata vântul . Am și ventilator destul de puternic de la Rowenta, însă nu pot sta nici cu geamul închis ca într-o seră. Când adormeam ba ma trezeam cand auzeam ca plouă în casa, ba ca tuna de trepidau pana și pereții. Ce noapte minunată. Dimineața tuna și la ora 8 dimineața și vorbeam singur prin casa "Tună liniștit! Și asa nu m-ai lăsat sa dorm toată noaptea!". Parca te simți frustrat când vrei sa dormi și nu poți, apoi dimineața ești obosit.
Pe aici cand tuna nu stiu cum se face ca se aude continuu si infundat. Parca ar fi un motor de masina care nu se mai opreste e chiar deranjant.
Daca ploua si e rece afara, incearca o baie fierbinte cu abur si multa spuma ( ca sa se formeze aburul lasi apa fierbinte in vana, abia apoi o racesti dupa cum iti place ), stai cel putin 30 de minute inauntru. De obicei dupa o baie prelungita vine si somnul.
Daca e cald afara, un dus lung, racoritor.
Indiferent de timp sau anotimpt :), intodeauna un masaj bun ajuta sigur, si daca nu ai cine sa ti-l faca :),... exista asa ceva
https://www.google.com/......ps?/search
De asemenea, un ceai relaxant sau o cana cu lapte cald ajuta la relaxare si somn.
De asemenea, sportul si activitatea fizica intensa ajuta la un somn fara perturbatii.
Poate te ajuta si
https://youtu.be/iR4rxaed_uQ?feature=shared
Ma spal cu apa extrem de rece pe fata si beau cafea.Imi continui ziua de parca sunt fresh
Conteaza si cand dormi.
8 ore noaptea nu e acelasi lucru ca 8 ore ziua.
Si ieri pe la 2-3 noaptea erai pe TPU deci asta e probabil un motiv.
La fel ce mananci si daca faci sport afecteaza oboseala si nivelul de energie