| Victoria18 a întrebat:

Voi cum evitati constipatia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Lapte,iaurt si SennaLax.

| Drimmero a răspuns:

Mananca fructe, legume, supe, bea multa apa,, fa miscare, mananca nuci, seminte si tot felul de fibre si nu vei mai avea problema asta prea curand.

| anonimg a răspuns:

Apa, fibrele, merele, prunele confiate -acestea regleaza cel mai bine tranzitul intestinal. De asemeni si exercitiile fizice ajuta foarte mult.
Tu ai nevoie de cartea "Sănătate prin alimentaţie": https://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie

| NLS a răspuns:

Eu n-o evit, eu o caut.
Mananc multe fructe, iaurt natural sau de fructe, iaurt de baut uneori. Supe, ciorbe...

| anamariarot a răspuns:

Câte o salată de legume la fiecare masă. Și ananasul facilitează digestia, deci poți consuma și 1-2 felii de ananas după masă.

| ziftode a răspuns:

Sanalax cu aloe
altfel, mai stiu niste solutii, dar nu stiu daca functioneaza la altii

| Laura927 a răspuns:

Eu mananc pere

| Sunshine123 a răspuns:

Bea multa apa si mult ceai, eu beau ceai verde si ma simt foarte bine si nici nu ma constip. Sau daca nu poti, mananca fructe bogate in vitamina C si apa precum : rodia, pepenele. Sau poti sa mananci mult iaurt si corpul tau se va simtii mult mai bine. Sper ca e de folos. Cele de mai sus functioneaza pentru mine fara probleme!

| UnCorpSanatos a răspuns:

Buna Victoria. Ca sa eviti constipatia trebuie sa ai o dieta echilibrata care sa contina si fructe si legume. De ce? Acestea, pe langa vitaminele si mineralele pe care le furnizeaza organismului, iti aduc si un plus de fibre in dieta. Fibrele sunt responsabile de buna functionare a tractului digestiv/intestinal. Evita starile de constipatie consumand alimente bogate in fibre.
Mai multe informatii gasesti aici: https://www.uncorpsanatos.ro/......ate-fibre/

| Ensiferum a răspuns:

Cafea multa, compot de prune.

Întrebări similare