| madonica a întrebat:

Voi cum va protejati copii de infectii virale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

Nu-i poti tine o viata intreaga intr-un glob de sticla, ii protejezi cat se poate de mult dar inevitabilul tot se produce, il protejezi si pot raci si de la un curent mic fie in casa sau in masina... dar fructe multe, sucuri naturale (morcovi, 1 portocala, 2 mere si o bucatica de lamaie date prin storcator, in fiecare dimineata, dupa ce se trezeste, ca sa-i placa da-i sa bea cu paiul), in niciun caz nu indopati copiii cu antibiotice nici orale nici injectabile...multa sanatate... daca te intereseaza am o reteta cu din plante pentru imunitate, am aplicat-o nepotului meu dupa o meningita in faza incipienta si multumesc lui Dumnezeu acum este foarte bine, are 7 ani si jumatate...este data de un medic pediatru din Arad.

3 răspunsuri:
| string a răspuns:

1. Intai multa iubire si mancare sanatoasa. Am cautat o familie in zona rurala si am facut contract pentru diverse legume, lactate, oua, carne pui / curcan. Contractul are cateva clauze de genul: este obligat sa-si faca asigurare, in primul an am platit o suma in avans, am obligatia sa cumpar anumite cantitati minime, producatorul are obligatii legate de calitatea semintelor ( doar soiuri romanesti) si nu are voie sa puna pesticide, ingrasaminte sintetice si alte alea. Eu nu fac fite daca legumele nu arata precum cele de ceara (supermarket). 15 zile pe luna bea suc de morcov cu sau fara mere, mananca zilnic tot felul de legume / fructe. Carnea este fie de la tarani fie vanat sau peste din delta.

2. Presupunand ca face vreo viroza, nu "tai" febra cu antitermice decat daca trece de 38.8 C. Baza de tratament sunt "babestile" frectii + hidratare ( limonada cu miere, ceaiuri diverse cu miere) + supa de pui, plus homeopatie.

3. Are "regim" de stat in aer liber cel putin 2 ore pe zi, chiar daca ploua, ninge etc. Aportul de vitamina C este minim 1 gr/ zi, vitamina D min 1000 UI/zi din 20 sept - 15 iunie. Calciul si-l ia din alimentatie plus un amestec de 1 kg de mere rase ( mere romanesti din sursa sigura) cu 1 kg de lamai stoarse, plus 1 borcan de 400 g de miere ( sursa sigura) + coaja de ou pisata ( 2 oua, de tara). Ii mai dau periodic spirulina ( dar nu hovigal sau alte balarii similare). Mananca si catina cu miere la greu ( cand apare catina) si multe alte inventii.
Si multe altele.
Rezultate: in ultimii 4 ani copilul a avut 4 viroze, trecute in maxim 24 de ore, fara complicatii. Nu a avut niciodata otita, pneumonie, amigdalita etc desi a fost in contact cu oameni bolnavi. N-am ferit copilul de nimic. Se joaca cu toti cateii si toate pisicile pamantului, planteaza flori etc. Se spala pe maini, dar mai sunt si cazuri cand "uita" big grin Si totusi nu a avut nici o problema cu pielea.

| alma a răspuns:

Buna, eu cred ca intr-adevar alimentatia este pe primul loc, iar daca mai raceste din cind in cind sa nu ne facem griji ca asa devin mai rezistenti in fata infectiilor iar folosirea antibioticelor in ultima instanta. Multa sanatate

| allube a răspuns:

Hrana sanatoasa, un mediu de locuit sanatos (curat, luminos), evitat contactul cu cei pe care-i stii bolnavi si aglomeratiile mai ales cand copilul e mic, eventual ceva vitamine pentru imunitate, fructele si legumele sunt foarte bune mai ales cele cu un continut ridicat de vitamina C.