Aparatul RMN nu obtine imagini folosind radiatiile ionizate.Acesta foloseste un camp magnetic puternic si radiofrecventa.
Succes maine
Bună! Nup.Pai am mai fost aseară odată la spital, ca eram îngrijorat și mi-a făcut o perfuzie, și mi-a spus ca CT ul a ieșit bine și ca nu e nevoie sa îmi facă RMN. Sa nu mai citesc prostii pe google, a zis ca AVC se face la persoane în vârstă, care au probleme cu hipertensiunea, și ca sunt tânăr și sa nu-mi fac griji de asa ceva. Într-adevăr, ma simt ok pot spune. Și am zis sa mai amân o zi, adică sa nu merg azi, dar pentru liniștea mea o sa ma duc mâine sa fac un angio RMN. Și dacă ar fi ceva ar trebui sa se vadă după 6 zile ca nu e inneregula ceva, eu știu ca primele 72 de ore sunt cele mai periculoase, și apoi poate sa apară undeva între 5-7 zile hematom. Deci ar fi potrivit sa fac acum. Dacă ar fi ceva s-ar vedea
Poti sa ii si jignesti daca asta simti.Nu o iau ca pe ceva personal, stai linistit. Poate si eu sunt injurata de multi
Insa asta cu stelele este relativa.Nu stiu din ce localitate esti, dar imi este greu sa cred ca pana si la cel mai jalnic spital din Romania, din 3 medici care te-au evaluat nu ar fi dat macar unul un verdict diferit daca ar fi fost cazul.
Cat despre cei la care ai mers sa iti faci RMN si ti-au facut test Covid si raze la plamani, de ce cand ai vazut ca au incurcat borcanele nu ai zis nimic?
Acum stau sa ma gândesc, ca doar m-a șters gantera, sau lovit nu foarte tare, ca nu mi-am pierdut cunoștință sau chestii din astea, nu am leșinat și nici nu îmi amintesc sa fii amețit. Ăștia naiba fac accidente de mașină, se lovesc mai tare la fotbal sau știu eu unde, și probabil tot un CT simplu fac ca mine, și poate se lovesc mai tare decât mine, dar nu fac hematom la o săptămână sau nu știu...
Pai nu știu dacă îmi induc eu niște simptome. Acum nu ma doare capul deloc, dar nu știu, am momente când simt o presiune ușoară sau sunt ușor amețit. Dar nu stiu cum este amețeală. Aici îmi este frica. CÂND EȘTI amețiți nu îți poți tine echilibrul deloc? Când ești amețit vezi încețoșat? Când ești amețit simți ca pleacă patul cu tine? aici îmi fac probleme, ca nu-mi dau seama cum e sa fii ametit
Apropo,Bilirubina indirecta trebuie sa o am pana la 1 pe foaie, și eu am 3 bilirubina indirecta. Deci am o problema acolo. Țin minte ca eu și acum 4 ani am avut aceiași problema, și știu ca am luat un sirop și am făcut analiza și îmi scăzuse în limita normala. Ce inseamna bilirubina indirecta mai exact, din ce cauza poate fi mare? Tin sa precizez ca fix acum 1 an am făcut analiza de sânge pentru hepatita B și hepatita C și nu am
In proportie de aproximativ 80%, bilirubina este formata din globule rosii ajunse la sfarsitul ciclului de viabilitate (120 zile).
Restul de aproximativ 20% provine din alte proteine ce contin fractiunea "hem". Aceasta este numita "bilirubina indirecta" sau "bilirubina neconjugata".
Cauzele pentru care bilirubina indirecta ar putea avea un nivel crescut ar putea fi:
-administrarea anumitor medicamente;
-anemie hemolitica;
-ruptura anevrism de aorta;
-infarct pulmonar;
-anumite afectiuni genetice.
Vaginul este doar un organ. Daca ar fi fost urolog trebuia sa fiu geloasa pentru ca vede penisuri? Sau daca era pneuomolog, trebuia sa turbez de gelozie pentru ca vede plamani toata ziua?
Atunci cand privesti organele din punct de vedere medical, perceptia se schimba, inclusiv cea asupra vaginului.
Sa fii ginecolog este o meserie ca oricare alta.Nu privesti aparatul reproducator cu tenta sexuala. Daca o faci, medic fiind, atunci este o problema.
Daca RMN ul respectiv il faci deoarece este cerut undeva, nu ai incotro.Sa faci un RMN ca un control de rutina pentru ca asa "te-ai gandit" este insuficient sustinut. Evita cat mai mult posibil
Din câte știu rmn-ul nu e ceva care să radieze prea mult, ddeapt cred că nu radiază chiar deloc. În orice caz nu se compară cu radiografiile sau aparatura mai veche cu radiații cu ioni. Plus că, la câte radiații suntem supuși zilnic de la telefoane, tot felul de gadgeturi și mai ales wi fi-ul... pe langă astea un rmn e pistol cu apă. Dacă chiar ai nevoie eu zic să-l faci liniștit. Eu am făcut doar radiografii maxilare mai multe într-o perioadă scurtă decât ai făcut tu la tot corpul
Sănătate!
dobrin1019 întreabă: