anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voua vi se intâmplă să nu puteti suporta decat cercei de aur in urechi? Eu am incercat sa-mi pun niste "tinichele" dragute si moderne, dar urechile mele pur si simplu nu suporta orice, mă doare lobul urechii la aprox. 1h dupa ce-i pun. Durerile devin groaznice (imi dau si dureri de cap) daca nu-i dau imediat jos! Vi s-a intamplat si voua? Stiti un secret? vad alte tipe ca au cate3-4 gauri la o singura ureche, cu diverse tinichele...si da, le suporta fara probleme, din moment ce ii poarta mereu. Voi cum procedati? Cum sa fac sa suport si eu... orice altceva in afara de aur? Nici argintul nu-l suport!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MikyBaby a răspuns:

Mda. Nici eu nu pot suporta orice cercei in ureche in afara de aur, mai mult de o zii. Am si eu gauri in ureche vre 3 asa, si acolo nu ma deranjeaza cerceii normali. Nu stiu de ce.
Si nu. nu ai de ales. Tre' sa porti numai aur acolo pentru ca pielea e sensibila. Daca nu. cauta niste creme. or da rezultat desi nu prea cred.

| floresdemayo a răspuns (pentru MikyBaby):

Adică să inteleg că daca imi mai fac niste gauri (inca una-doua), de-a lungul urechii s-ar putea sa nu mă mai confrunt cu aceeasi problema, si sa-i suport? Wau, sper sa nu ma duc să-mi găureasca ureche degeaba! Pe langa faptul ca mor de frica durerii (nu-mi place senzatia impunsaturii) sa mai am si surpriza ca am chinuit degeaba! Si organismul meu nu-i accepta nici acolo!

| MikyBaby a răspuns (pentru floresdemayo):

Pai, acu depinde si de fiecare persoana. Daca e. fa. ti decat o gaura si vezi cum e. Sa ai grija primele 2, 3 zile cu gaura. Daca ai purta cercel de aur, s.ar putea sa ti se obisnuiasca gaura si auru si apoi sa nu. ti mai accepte argint sau ''tinichea''. mie mi l. a facut o prietena cu un ac normal incins, si n. a durut mult desi ma loase transpiratia. Dupa 2 luni m.am plictisit sa. i port k trebuia sa mi dau in fiecare noapte jos k ma deranja k i. mi intra cercelu in pielea capuluihee hee si i. mi era lene sa. i dau jos si nu am mai purtat cum am spus, si inca mai am gaurile destupate. Dar nu te doare aproape deloc. Doar trebuie sa fi atenta cu gaura cateva zile, sa porti cercel. Apropo nu mi s. a umflat. Eu cred ca de cand suntem mici ne fac gaurile si ne baga cercei de aur si de aceea de obisnuim (nu toti) cu cercei din aia si restul nu. i suportam. Se spune ca cel mai bine dupa ce i. ti faci o gaura e sa porti cercel de aur, sa nu ti se infecteze urechea. Si asa ar trebui sa faci si tu primele zile si apoi sa schimbi cu ce cercel vrei tu. Sa nu. l dai jos timp de o saptamana, doua pana i. ti ramane gaura, doar cand ti. l mai cureti.

Si cum spuneam. S.ar putea sa nu ai problema aia... :p si daca e asa i. ti mai faci cate gauri vrei. Si stai linistita k gaura nu ti. o faci degeaba. Daca ai chef intr. o zi sa i. ti pui vreun cercel ai unde sa ti. l pui. Si daca nu. abia se observa gaurica. Nu e asa mare k gaura normala a noastra din nastere.
Si. inca ceva. s.ar putea k tinichelele daca le porti multe zile l. a rand i. ti pot inegrii pielea momentan. se curata imediat. dar la aia nu ai nici o solutie. asa e si cu inelele si tot. acolo depinde de accesoriu nu de piele.
Sper k te.am ajutat :*

8 răspunsuri:
| 0rlando a răspuns:

Nu poți. Pur și simplu ești alergică la acele metale, iar contactul cu ele pentru tine este toxic. Expunerea îndelungată la acele metale la care ești alergică, poate provoca afecțiuni grave, chiar moartea, după caz. Evită-le și nu o să ai probleme.

| Nolkyz a răspuns:

Pot purta orice însă îmi place doar argintul şi doar p-ăsta-l port.

| floresdemayo a răspuns (pentru Nolkyz):

Păi, e norocul tău! Tine de organismul fiecaruia...Eu, nu pot! Ma gandesc ca sunt altii care nu suporta nimic, nici macar aurul. Ala da, ghinion!

| Nolkyz a răspuns (pentru floresdemayo):

Într-adevăr laughing...
Uite, ai putea încerca ceva din oţel chirurgical/titan/inox.

| nataliaduchess a răspuns:

Cunosc sentimentul.La tine cred ca este faptul ca corpul tau nu suporta altceva decat aurul.La mine si poate ca si tie ti s-a intamplat, se innegreste argintul dupa cateva purtari.Am incercat sa curat argintul in diferite solutii dar nimic nu a mers.Acelasi lucru mi se intampla si la tinichele, adica nu le pot suporta mult in ureche.Am patit odata sa mi se infecteze pur si simplu urechea de la atata purtat de cercei de tinichea.Nu cunosc un secret, si nu cred ca este.Singurul lucru pe care il poti face e sa porti cercei de aur. Aaaa si auzit ca innegrirea argintului tine de grupa de sange(nu stiu daca e adevarat). Funda?

| MarinaAdelina a răspuns:

Exact asta mi se intampla si mie, dar ca in cazul meu, orice as purta, care nu e din aur, zona care este atinsa de acele bijuterii se unfla si se inroseste. M-am dus la dermatolog si mi-a spus ca n-am ce sa fac, asa ca incerc sa ma adaptez, deci, nu ai ce sa faci in legatura cu asta,(fii multumita ca ai o piele de calitate care nu suporta toate tinichelele)