BUNAAA:*
pai fa mult sport!
elimina pe cat posibil din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile,chips-urile, sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci, alune sau fistic.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte si dupa masa,in special, aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp).O alimentatie echilibrata, combinata cu 20 de minute de alergare pe zi, cu viteza medie, te va ajuta sa slabesti, frumos si sanatos:*
fundita?
ciuss:*
Nici un aliment în sine nu îngrașă!
Fiecărui aliment i se asociază niște calorii.
Fiecărei activități i se asociază o pierdere de calorii.
Iar un om are nevoie de un număr de calorii în funcție de ce face și de temperatura în care stă!
Energia o ia din hrană.
Dacă omul bagă în el mai multe calorii decât consumă pe un timp mai îndelungat, se îngrașă!
Poți mânca și multă slănină, dacă faci eforturi fizice mari și dacă este și frig și să nu te îngrași!
Deci nici o mâncare „ în sine", nu îngrașă, dar suma a ce bagi în tine nu trebuie să depășească sistematic necesarul, că atunci te îngrași!
Deci dacă ești deșteaptă atunci faci multă mișcare, deci gimnastică și ceva sport!
Asta nu înseamnă că nu poți consulta tabele cu calorii și vorbind cu familia să le explici că tu vreai să mănânci alimente cu un număr mai mic de calorii, cum ar fi fructe și legume șamd!
Poți mânca orice, condiția este legată de suma caloriilor introduse în corp prin alimentație și de câtă mișcare faci!
Dietele sunt prostii!
O dietă bine făcută, pleacă de la vitaminele și microelementele care trebuie să intre în corp și ține seama de vârsta și de afecțiunile persoanei și este făcută de un medic specializat în nutriție și probleme de nutriție.
Tu trebuie să bagi în tine prin alimente: vitamine, micro-elemenți: calciu, fosfor, potasiu, zinc, fer, șamd precum și alte substanțe nutritive, deci trebuie o alimentație diversă și asta se învață din cărți de nutriție!
Să nu mănânci porcării sintetice cu substanțe cancerigene!
Să nu mănânci cu grăsime prăjită, etc.
Majoritatea mâncărurilor trebuie să fie crude sau fierte, fără prăjeli, că prin ulei prăjit, bagi în tine substanțe cancerigene!
Spre a slăbii trebuie să faci sport și mișcare!
Cand vrei sa slabesti nu ti diete pe care le-a tinut toata lumea, conslti un medic nutritionist si el iti va face un program de slabit, eu asa am facut si am slabit 35 de kg, multa bafta!
Sport in primul rand si ceai verde. Ceaiul verde slabeste si fara sport, cum am slabit si eu,dar este mai eficient cu sport. Poti sa bei un litru pe zi fara zahar, dar daca devii prea agitata sau nu poti dormi, atunci sa bei mai putin. Dupa fiecare mancare poti sa bei cu o ceasca, si previne depunerea grasimii! Succes!
Mănâncă între 1000-1400 calorii,nu mânca chipsuri şi mâncare prăjită,nici băuturi carbogazoase...Încearcă să excluzi din alimentaţia ta cam tot ce conţine E-uri. Renunţă şi la prăjeli. Dulciurile îngraşă şi ele,dar ciocolata neagră conţine mulţi antioxidanţi şi face şi bine la inimă.Şi prăjiturelele de casă sunt destul de Ok. Dar ştii vorba : ''Tot ce e prea mult strică''
Ultima masă trebuie să fie înaintea orei 20.
Nu trebuie să bei apă în timpul mesei,deoarece te vei umfla. Indicat ar fi să laşi să treacă o oră după ce ai mâncat ca să poţi bea apă.
Încearcă să mănânci puţin şi des în schimbul a mult şi rar. Ce înseamnă asta?Înseamnă că trebuie să ai 3 mese principale şi 3 gustări. Dar gustările să nu fie dulciuri,ci fructe. Iar dacă nu sunt fructe...poate să fie un iaurt,nişte cereale... Din când în când ai voie să ai la gustare 2 pătrăţele de ciocolată neagră(care fac împreună 100 de calorii)
Încearcă să mănânci mai multe proteine şi mai multe fibre(fructe şi legume) şi mai puţini carbohidraţi. Asta nu înseamnă că trebuie să elimini complet carbohidraţii. Doar redu-i. Eu spre exemplu am slăbit şi cu 5 felii de pâine pe zi. Bine...pentru mine asta este chiar puţin.
Analizează-ţi regimul alimentar şi descoperă ce consumi în exces. Redu consumul acelui aliment şi vei slăbi sigur.
30 de minute de sport de 3 ori pe săptămână ar mai trebui să faci.
Pe scurt: -Euri/prăjeli/carbohidraţi+proteine/fructe/legume+sport= -0,5 kilograme pe săptămână(la început puţin mai mult)
Şi chiar merge!
Îţi urez succes!
P.S. Poate vei crede că 0,5 kilograme pe săptămână e puţin,dar nu e aşa. În plus,dacă slăbeşti mai mult sun şanse să scazi din masa musculară şi din apa din corp mai mult decât din grăsime.
PaPa!