| joanna26 a întrebat:

Vreau ceva remedii pentru tuse. tusesc de 3 saptamani.am luat tot felul de pastile si nu mi trece e un fel de tuse "magareasca"

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| felinas a răspuns:

Scumpa eu am avut aceeasi tuse si m-a tinut 4sapt inca mai tusesc dar nu mult.Eu am fost la urgenta pentru ca am avut durere toracica insuportabila chiar nu este de glumit. Uite ce sa iei eurespal si erdomed sunt foarte bune si ia-le cat mai repede ca eu nu am luat la timp si acum am facut torocalgie post efort tuse (nevralgie intercostala )si crede-ma este o durere insuportabila nu poti sa ridici nici o sticla cu apa.Acum sunt in medical, sper ca ti-am fost de ajutor. Sanatate

13 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Buna! Daca aceasta tuse persista de 3 saptamani, in pofida tratamentelor pe care le-ai incercat, ar fi bine sa mergi la medic pentru investigatii (cel putin o radiografie pulmonara). Multa sanatate! http://www.i-medic.ro/boli/tuberculoza-pulmonara

| Maariiaa a răspuns:

Cu pastilele ai agravat mai rău. Continuă să bei ceaiuri îndulcite cu miere și poți să încerci și lapte cu miere(lapte de orice fel).
Sper să îți treacă. Dacă nu trece, du-te la un control, să nu ai ceva cu gâtul.

| ancutza_2191 a răspuns (pentru Maariiaa):

Cum sa ii spui "daca nu trece"... fata tuseste de 3 saptamani, o stat prea mult! Ar trebui sfatuita sa mearga urgent la un control

| joanna26 explică (pentru ancutza_2191):

Am fost si mi a dat antibiotic, eurespal ...si ce mai sunt de tuse.cu gatu n am nimic... febra nu am dar tusesc foarte rau si e stresant deja mai ales la serviciu.

| felinas a răspuns (pentru joanna26):

Scumpa eu am avut aceeasi tuse si m-a tinut 4sapt inca mai tusesc dar nu mult.Eu am fost la urgenta pentru ca am avut durere toracica insuportabila chiar nu este de glumit. Uite ce sa iei eurespal si erdomed sunt foarte bune si ia-le cat mai repede ca eu nu am luat la timp si acum am facut torocalgie post efort tuse (nevralgie intercostala )si crede-ma este o durere insuportabila nu poti sa ridici nici o sticla cu apa.Acum sunt in medical, sper ca ti-am fost de ajutor. Sanatate

| VladimirPutin a răspuns:

Un ceai e cel mai bun nu lua pastile că te faci mai rău

| joanna26 explică (pentru VladimirPutin):

Am baut la ceaiuri si miere si lamaie...pana si ceai de ceapa cu nuca.

| VladimirPutin a răspuns:

ți-am zis de la pastile te-ai făcut mai rău

| SkittlesNuMaiTrecePeAici a răspuns:

Buna
Mi-a trecut tusea de la Eromed.Sunt niste capsule, dar le-am luat cu reteta de la doctor.

Sper ca te-am ajutat happy

| YLLL a răspuns:

Am si eu tuse convulsiva (magareasca) de cand ma stiu. Toata chestia se desfasoara pe etape. La inceput simt o raceala usoara, si pe urma incepe tusea care ma tine foarte mult. Este ceva insuportabil, sufocant, nu pot sa dorm, trebuie sa ma izolez, dureri abdominale, in cazuri mai grave chiar si voma. Mergeam la medic, de fiecare data ma diagnostica cu traheobronsita acuta si imi scria Acc, nu stiu ce medicamente pentru raceli banale, si in ultima faza daca nu imi trecea, Codeina fosfat. Am ajuns la o varsta la care sa ma satur de aceasta tusa care chiar si momentan ma chinuie si am citit pe internet despre. Este o boala foarte periculoasa si contagioasa, care nu trece cu ceaiuri, miere si floricele. Este ceva foarte serios care poate duce chiar la deces si este nevoie de antibiotice sau vaccinul Pertussis care ori nu ne a fost administrat in copilarie ori trebuie refacut. Asa am citit pe net, sper ca am dreptate..Eu, personal vreau sa ma interesez sa primesc acest vaccin, deoarece pana acum am fost diagnosticata cu o raceala banala de niste medici nepriceputi!

| Ssshadow a răspuns:

O sa ti se para "amuzant, scarbos si naspa" dar... si fratele meu avea tuse "magareasca" si a bout ( sau cum se scrie ) lapte de iapa (calul femela) cu miere de albine. succes.

| Ana10000100 a răspuns:

Buna!
Eu iti spun sa folosesti Nurofen!
Chiar si daca nu vrei, macar ti-am dat un raspuns, pe mine m-a ajutat foarte foarte foarte foarte tare!
Apropo, Petrisor cum sa bea fata asa ceva? Esti amuzantlaughing

| ancutza_2191 a răspuns:

Ar putea fi o pneumonie(aprindere la plamani).Ai consultat medicul de familie?
uite cele mai comune simptome sunt:
- febra
- frisoane ce tin o perioada mai lunga de timp, sau chiar un frison unic ce poate dura chiar si jumatate de ora;
- un "jungi" puternic in spate, simptom caracteristic pneumoniei;
- tuse;
- respiratie insotita de suieraturi;
- dureri toracice;
- oboseala marcata;
- pierderea apetitului;

| Băluşe_Mihaita_1996 a răspuns:

Incearca sa bei ceai Scai vanat il gasesti la farmacile naturiste.