Întrebare recomandată | RAY a întrebat:

Vreau de luni sa devin vegetarian timp de o saptamana, deci cum e la inceput? vreau sa manc doar fructe si legume atat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Holy2010 a răspuns:

Am fost doi ani vegetariana 80% raw.
Nu are cum sa iti fie foame daca mananci suficient. Eu mancam cel putin doua kilograme de fructe/legume zilnic. E greu daca nu esti obisnuit sau daca ai blocaje psihologice legate de cum "trebuie" mancate unele legume. Tin minte cum se uitau colegii la mine cand imi aduceam la lucru in caserola salata de ciuperci crude cu sos de drojdie nutritionala sau cand mancam cate o gulie ca pe mar. Preconceptiile sunt legate de cultura. Nu le lua in seama. Incearca sa mananci cat mai multe fructe si legume in starea lor pura, nealterata asa cum au fost facute sa fie mancate! Singura problema pentru mine a fost la inceput balonarea. Dar dupa cateva saptamani digeram pefrect orice. Good luck!

43 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Eu zic că o să-ţi placă. O să descoperi noi gusturi, noi senzaţii, o să te simţi mai plin de energie, cel puţin în cazul meu aşa a fost. Plus, poţi să mănânci liniştit pe saturate, fără să te stresezi cu cantităţi.
Dar dacă spui că o să mănânci doar fructe şi legume, înseamnă că o să mănânci 100% plant-based, deci vei fi un fel de vegan pentru o săptămână, nu vegetarian (e o diferenţă).

Ce ţi-aş recomanda, e să incluzi totuşi în alimentaţia ta măcar câteva feluri de nuci, seminţe, cereale şi legumenoase, asta ca să ai un regim alimentar ceva mai echilibrat şi ca să nu te plângi după. Iar ca să fii şi mai sigur că nu o să faci prostii şi consumi tot ce trebuie organismului tău, te-aş sfătui să foloseşti http://cronometer.com (îl folosesc de vreo săptămână şi îmi foarte place).
În rest, ce să zic, felicitări pentru idee şi baftă! Să ne povesteşti cum a fost!

NOname
| NOname a răspuns:

Cum a fost prima zi? A fost?

| Kaℓi a răspuns:

Succes, nu o sa fie usor dar te obisnuiesti. Detoxifiere happy

| RAY explică (pentru Kaℓi):

Imi imaginez ca imi va fi foame in prima faza, vreau sa manc doar ce mancau stramosi nostri acuma 8 milioane de ani fructe si legume crude, esti vegetariana?

| Kaℓi a răspuns (pentru RAY):

Nu, dar am avut perioade in care am fost. N-am putut sa mananc carne o vreme happy
Nu e greu ce vrei tu sa faci in perioada asta, poti sa te descurci cu salate.

| AFR81 a răspuns (pentru RAY):

Stii, stramosii nostri mai si pescuiau si mai si vanau. Nu mancau doar fructe si legume. Legat de intrebarea ta, nu cred ca o sa rezisti prea mult. Am incercat sa adopt stilul asta, iar dupa cateva zile, zile in care m-am simtit obosit, lipsit de energie si in care n-am fost in stare sa fac nimic, am ajuns la concluzia ca nu-i de mine.

Eu vreau sa renunt la tot ce e modern, imagineazati ca suntem in jungla si avem banane, miere, nuci de cocos si alte fructe atat

| RAY explică (pentru AFR81):

Acuma 8 milioane de ani nu pescuiau erau in copac

| RAY explică (pentru AFR81):

Stai sa imi vad glicemia ca luni imi fac analizele

Aha happy
"Tot ce e modern"... nu te referi doar la mancare, da?

Acuma ce ai vrea sa ma las de TPU? ma daca ai veni in jungla cu mine poate as renunta la toate

Mie nu prea-mi plac fructele big grin

| AFR81 a răspuns (pentru RAY):

E tare mult de discutat pe subiectul asta si nu e ora potrivita. Vorbesc de maimute, de evolutie, stramosi si tot asa. Bafta cu dieta.

Atunci vanam animale impreuna, vrei?

Nooo, sunt pasnica.

Atunci vom muri de foame da macar murim impreuna

Hm, eu am vrut sa te incurajez, eventual sa-ti dau vreo reteta de salata...
Nicidecum sa mor.

Nu-mi place salatele, da-mi altceva

| DoarBogdan a răspuns (pentru Kaℓi):

Ray mananca numai de la Spartan. Mereu cand vorbesc cu el vine de la mall pana sa ajung eu sad

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Vezi ca poate manc mallul

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Ai zis ca mergem la Warcraft. Cand e?

Saptamana viitoare

Clar. Deja imi strang bani. Tricou ai?

Cinema City Shopping City
Sâmbătă-Duminică : 11:30 (3D) 14:00 (3D) 16:30 (3D) 19:00 (3D) 21:30 (3D)
Luni-Joi : 12:10 (3D) 14:00 (3D) 16:30 (3D) 19:00 (3D) 21:30 (3D)

Desigur ca da

| Kaℓi a răspuns (pentru DoarBogdan):

Inseamna ca saptamana viitoare o sa fie grea pentru elwinking

Luni-Joi
in week end am examen.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Kaℓi):

O sa il urmaresc laughing

| RAY explică:

Ai dreptate miai raspuns la intrebare, sti prea bine de ce fac asta

| RAY explică:

Am calculat ce manc cel mai des si am aflat ca pot spune ca sunt cam in proportie de 80% vegetarian

| NOname a răspuns (pentru RAY):

Aha, şi eu eram în proporţie de 80% nefumătoare. Degeaba. laughing

...şi ăia din închisori sunt în proporţie de 80% nehoţi, neviolatori şi necriminali, da' nu cred că a ţinut figura în sala de judecată.

| RAY explică:

Ce varsta ai?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti sa devii vegetarian pentru 1 saptamana, dar poti tine o dieta de cruditati pentru 1 saptamana!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

E ca lasatul de fumat happy

Economie multa, imi iau i7

Mai vazut cum am jucat?

Da am vazut. Exact asta faceam in timp ce eram pe wapp.
Si ia i7.

| Inferno a răspuns:

Macar acum stii ce trebuie sa faci ca intrebarea ta sa ajunga in categoria "recomadnatelor".

| RAY explică (pentru Inferno):

Pai n-am mai inceput nimic e o porcarie, trebuie redus numarul caloriilor atata tot

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic că este bine, cel puțin mă simt bine ^^
Nu prea mănânc carne, peștele nu îmi place mai deloc.
Am renunțat la ouă/brânzeturi/lactate de vreo 2 săptămâni
Mănânc doar mâncare gătită fără produse de origine animală gen :
Spanac
Broccoli cu cartofi
Orez cu ciuperci
Ciorbă de cartofi
Fasole
Varză
Mâncare de cartofi
Pireu...
Știu,mulți cartofihee hee
Iar la aceste mâncăruri le adaug alte legume, bineînțeles : ceapă, ardei roșu, țelină, postârnac etc
Mănânc salate din roșii și castraveți
Dimineața și seara mănânc fructe : pepene, grapefruit, banane, prune, piersici, nectarine (bine, nu toate... ) + plus lapte de orez sau grâu
Beau 3 l lichide inclus ceai de mentă, mușețel, verde, alb, rozmarin și salbie.

| MarianaNiculescu a răspuns:

Nu poti sa fii vegetarian doar pentru o saptamana! Tine dieta daca vrei sa slabesti.

| Hibernial a răspuns:

Fain, mananci toata ziua numai miciwinking