AAAAAA? Nu s-a dovedit stiintific... Poate o sa-mi fac teza de doctorat in 2 -3 ani cu tema asta
Plansul fara un raspuns la copil ( de genul "lasa-l sa planga ca schimbat e, mancat e, spalat e" cum mai fac unele mame) produce cortizol, hormonul stresului care afecteaza creierul copilului si astfel se produce somnul. Tu dupa o zi grea la munca si STRESANTA nu iti doresti sa dormi? Asa si copilul Dupa o perioada de stres ii se produce somnolenta.
Plansul in urma unui soc iarasi produce cortizol
Totusi plansul in unele situatii te si elibereaza. Nu stiu, mai mult de atat nu stiu sa iti spun, ca deja domeniul meu de activitate a fost depasit de situatia asta
Ca te consumi. Plansul te solicita fizic, si asta te oboseste si iti provoaca starea de somn. La copii mici se mai poate sa fie si un raspuns evolutiv, copii care plangeau mai putin aveau mai mare sansa sa nu fie descoperiti de pradatori.
Pace!
Pai
Dupa parerea mea, atunci cand plangi, te gandesti la ceva, adica tu plangi dintr-un motiv.
Dar la bebelusi, copii, ei plang mult, pentru ca unii plang sa te impresioneze sau au fite.
Asa ca tu ii lasi in pace si el oboseste cat plange.
Iar la bebelusi la fel obosesc cat plang.
roby223 întreabă:
anonim_4396 întreabă: