anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau Remedii pentru acnea de pe spate!
Cum sa fac că să scap de acnee?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este foarte important sa nu-ti " spargi" cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria si cosurile se vor inmulti, clar nu-ti doresti asta.

Trebuie sa ai si o alimentatie cat mai ok : fara snacks-uri, lapte ( eu am observat ca daca beau lapte a doua zi deja imi apar pustule ), cafea, sucuri accidulate sau cu zahar adaugat, carne de porc, conserve, ciocolata, prajeli etc si sa mananci cat mai multe fructe si legume.

Nu purta hainele mai mult de o zi, dupa da-le la spalat. Incearca sa iti dai seama daca gelul de dus iti provoaca cosuri, in alte parti ale corpului nu-ti apar? ( ex : piept, brate )

Poti incerca un gel de dus dermatocosmetic, exista varianta de 100 ml si poti sa-l folosesti doar pe spate sa vezi cum te impaci cu el si cum se comporta pielea
http://www.bioderma.com.ro/produsele/sebium/gel-spumant

Ca sa tratezi cosurile si sa le previ poti sa folosesti un exfoliant chimic BHA. Eu folosesc Lotiune BHA 2% de la Paula's Choice si pot sa zic ca este dumnezeu pe pamant pentru mine. In curand o sa mi se termine si planuiesc sa o recumpar :
http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html

Eu am luat crema asta de 1/8 martie, aveau promotie 15% la depasirea comenzii de 150 de lei ( ceva de genul fata de promotia actuala care e pentru comnezi de peste 350 lei ) si mai dadeau si un ser antioxidant concentrat in varianta mini. Daca nu te grabesti iti sugerez sa-ti iei cand e o promotie mai faina la ei, aboneaza-te la newsletter.

Acestea sunt beneficiile bha-ului :

- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte

Cand am avut probleme cu acneea pe spate am folosit-o si isi face efectul in scurt timp. Se aplica o data sau de doua ori pe zi, pielea trebuie sa fie complet uscata.

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Exista o gramada de creme. Cere la farmacie
Incearca si cu apa termala, am inteles ca ajuta in general pentru cosuri, mai ales combinata cu alt medicament.

| RS4 a răspuns:

Evita orice fel de seminte, alune, sucuri carbogazoase. Mananca cat mai dietetic si cat mai fara grasimi. Vara stai la soare si se vor usca, disparea. Bafta!

| justanotheruser99 a răspuns:

In primul rand te speli mai des, de la transpiratie se agravează, iar după te duci la un dermatolog. El este cel mai indreptatit sa îți prescrie un tratament. Nu te lua după toți "medicii" de pe site.
Fiecare organism raspunde diferit la un anume tratament. Tu ai nevoie de unul potrivit tenului tau.

| vocea a răspuns:

Zeamă de lămâie, săpun dove şi cremă de gălbenele.
e speli bine pe faţă cu săpun dove, zilnic. De 3-4 ori pe săptămână te dai cu zeamă de lămâie pe coşuri şi o laşi acolo vreo 2-3 ore. Apoi te speli numai cu apă. Te dai cu cremă de gălbenele. Peste alte 2-3 ore te speli iar cu apă şi dai cu aknesol. Soluţia asta o găseşti în farmacii la 10 lei. Te dai seara, înainte de culcare şi o laşi până a doua zi. Apoi repeţi procedeul.
Mai poti incerca cu lamaie si miere de albine.
BAFTA!

| dermdoc a răspuns:

Buna ziua,

Acneea este o problema complexa (cu atat mai mult cat se afla la nivelul trunchiului) cu multiple posibile cauze. De aceea NIMIC nu poate inlocui o consultatie la dermatolog. Pentru informatii suplimentare consultati: http://primoderm.ro/articole/acneea/

| TomaFlorentina8050 a răspuns:

Iei o lămâie pe care o storci. Te dai de multe ori pe zi cu ea pe spate. Intre ele speli pielea sau stergi cu un servetel umed. Repeti asta cate săptămâni vrei. Lămâia usucă ai vindeca. Un coridor de-al meu a urmat acest tratament si a făcut progrese. Are zona afectată mai frumoasa pe zi ce trece.Trebuie sa eviti anumite medicamente si produse cosmetice.