| totuldesprenaturasiaventura a întrebat:

Vreau sa imi spuneti ce se poate lua pentru o persoana care are constipatie? Este mai grasuta si sedentara, are 60 si ceva de ani si sufera de constipatie. Un produs natural care functioneaza si care nu are efecte adverse?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Tranzactiv. Nu este medicament ci supliment alimentar. Este pe baza de plante si functioneaza extraordinar de bine. De-a lungul timpului am incercat diferite variante naturale si mi-au dat dureri de burta (eu avand o sensibilitate in aceasta zona). Tranzactivul este singurul care nu-mi face probleme. Daca nu-l gasesti la o farmacie obisnuita (de cartier) il vei gasi la Catena!

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dulcolax

| Violleta2022 a răspuns:

MERE cu coaja, fierte in apa!
Atentie! Asta nu este compot, ca NU se pune nici un fir de zahar!

Se fierb 5-6 mere, taiate in felii, MUSAI cu tot cu coaja, in 2 litri de apa (fara zahar sau altele).
Cand merele s-au fiert, se pun in borcane de 350-400gr, atat merele fierte cat si zeama. Se consuma cate un borcan pe zi, de preferat dupa amiaza, intre 3 si 6 seara.
Scaunul apare a doua zi dimineata.
Restul de borcane, se tin la frigider si se consuma zilnic.

Metoda este recomandata batranilor din strainatate, care au probleme cu constipatia cronica.
Atentie, daca puenti zahar, nu mai are efect, deciL FARA ZAHAR si MUSAI merele sa aiba coaja!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Semințe de in.
Salată de varză.
Fulgi de ovăz.
Tărâțe de secară.
Să renunțe la lactate complet.
Fructe crude.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și să facă un pic de mișcare.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă obișnuiește să stea mult in pozitia șezut, sau nu poate face mișcare din cauza unei boli, să consume multe, multe lichide, să evite alimentele care provoacă constipația, să mănânce multe ciorbițe, supe... Să bea ceai de soc/ tinctură de soc...
Să își facă masaj abdominal, in fiecare seară, inainte de culcare, 3 minute in sensul acelor de ceasornic și alte 3 minute in sensul invers (ajută foarte mult!)
Până i se reglează tranzitul, să solicite la farmacie niste produse naturale.
Să aibă grijă, fiindcă constipația severă/cronică poate cauza cancerul de colon.

| Demidol a răspuns:

Da, moarea (zeama de varza murata) isi face efctul rapid. Dar asta nu tine la nesfarsit. Deasemeni laptele batut.
Va trebui sa faca miscare. Vrea-nu-vrea, sa iasa zilnic din casa la o plimbare de 30-60 minute. NU cu masina/autobuzul. Pe jos. Si sa bea suficienta apa. Poate sa faca si ceva gimnastica prin casa (nu ca profesionistii, dar niste miscari acolo), oricat ar fi de lenesa.

| Antopuff a răspuns:

Prune sau kiwi

| Lizuca1234 a răspuns:

Mar ras+lapte+zeama de varza. Efect garantat, nu se mai ridica de pe wc mult timp laughing

| mngzx a răspuns:

Cel mai simplu e sa bea 2 pahare de apa rece pe stomacul gol

| BurteaSebastian a răspuns:

Poti intreba la o farmacie sau un medic.