Nu asculta chestiile de genul ca daca vei lucra pe coloana sau cu greutati deasupra capului vei avea cine stie ce probleme. Oricum, nici nu poti lucra cu greutati prea mari in primii ani, deci pana cand vei lucra cu greutati care iti pot pune probleme ( altele decat stoparea cresterii ) va mai trece multa vreme. Idea e ca nu, nu afecteaza.
Nu ramai mic de inaltime, deoarece nu ai forta necesara pentru a folosi greutatea necesara intaririi cartilajelor, dar la 14 ani este extrem de greu sa pui masa musculara pentru ca testosteronul inca nu se produce in cantitati mari.
@ pentru cei care au spus ca opreste cresterea si au intalnic cazuri in care aceasta a fosta oprita nu se datoreaza acestui sport, ci faptului ca au o alimentatie foarte proasta, iar de odihna n'au auzit!
Da face rau sanatati.Este o boala care daca ridici grautati de mic ti se incalcesc matele si trebuie sa te duci la doctor sa te opereze sa ti le descalce.
Da, asa este, pina nu ti se opreste cresterea (18-20 de ani la baieti) nu e indicat, din cauza greutatilor se taseaza cartilagiile de la articulatii si cresterea nu mai are loc asa cum ar trebui. dauneaza ca poti face accidente - ruperi de tendoane, de muschi chiar, luxatii, entorse sau chiar fracturi. mai bine te apuci de inot serios pina pe la 18-19 ani si pe urma daca mai consideri necesar poti sa incepi si ceva tras de fiare.
Da adevaru e sa nu i asculti pe toti chiar daca par convingatori nu sunt. Daca pui presiune pe coloana si orce exercitiu care lucreaza spatele, gatu, umerii risti sa-ti stopezi cresterea.dar la umeri exista mai multe posibilitati.
Orcum e alegerea ta.Eu am vazut multi copii care s-au grabit si au ramas pitici pe la 1.65-175 nu-i pacat? ai arata mult mai bine cu muschi sa fi inalt la 1.80, 190.
Intr-un mod sau altu tot vei vrea sa lucrezi orce grupa de muschi pentru ca asa fac toti cand intra intr-o sala de forta i asculta pe cei de acolo.
Cum a mai spus si cineva de sus sa practici un sport si te vei dezvlolta bine atat in oase cat si in muschi+inaltime Inotu e cel mai avantajos.
Pai ce pot sa spun, stagnezi, faci praf coloana...mai vrei? Afecteaza cresteri si sanatatea! pana la 19 20 nu trage de fiare. Apucate sa alergi sa inoti sporturi de oameni cu decenta! Nu asculta toti tarani, fa ce am zis ca nu zic de rau si stiu ce vb
Lasate pana la 16 ani, ca de atunci mai cresti vreo 2 centi, mai asteapta 2 ani k nu ii mult
Buna.
Nu, nu dauneaza sanatatii.
Dar da. poti ramane pitic . ( Si la karate la fel ).
Bft