Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.
Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.
1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.
2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.
3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.
4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.
5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.
Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.
Intra pe site-ul: http://www.mypyramid.gov/
Vezi acolo ce ar trebui sa contina dieta ta zilnica si alte informatii.
Fa si un sport, inotul ar fi cel mai bun, sau atletism, aerobic.
Faptul ca nu te poti ingrasa este si o boala provocata de una din glandele din sistemul endocrin... dar sa fim optimisti, eu m-am ingrasat foarte mult cand am inceput sa beau foarte mult suc 1-2 de suc (fanta, cola, pepsi) pe zi.
Buna, sper sa te ajute:
http://felicia.a1.ro/articol_1004297/cum_sa_faci_sa____te_ingrasi.html
http://www.dietetik.ro/afla-si-tu-cum-poti-sa-te-ingrasi/1157.html
http://old.csid.ro/index.php?id=10&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=1328
http://www.evz.ro/......04499.html
Ai grija! >:D
Greutatea ta e foarte normala. Eu zic sa nu iei vitamine. Iti pot da peste cap metabolismul si sa ajungi la obezitate. Daca totusi vrei sa iei vitamine, nu le lua dupa ureche. Du-te la medic sa te lamureasca care-i faza cu ele si sa-ti dea o reteta
Daca ai 1. 41 si 38 kg...eu cred ca e foarte bine si presupun ca si arati bine adica din cate stiu eu pentru un echilibru ar fi bine sa ai cu 5-10 kg mi putin de cati cm ai adica daca ai 1. 50 ar fi bine sa ai 40-45 kg...nu stiu daca chiar asa trebuie dar nu cred ca ai nevoie sa te ingrasi
Pfff mai ai timp eu zic sa te apuci de sex (glumesc nu ma lua in seama), programul este important si masa, mananca de 4-5 ori pe zi si daca nu ai pofta de mancare poti lua vitamax dar acelea nu ingrasa da doar pofta de mancare, singurul lucru cum te poti ingrasa este mancarea, mananca fara mancare nu ai cum sa te ingrasi bafta
anonim_4396 întreabă: