anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa ma îngraș! Ce pot sa mănânc? Și fără din astea ca nu trebuie ca trebuie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu trebuie, că trebuie. Să te îngrași, să câștigi în greutate, stabilește metabolismul corpului tău, în funcție de câte calorii consumi și câtă mișcare faci cu corpul și cât gândești, căci 15 % din calorii se consumă în creier. Astfel, ai nevoie să mănânci mâncare care conține calorii multe, de exemplu grăsimi. Dar nu este suficient, ai nevoie de mâncare care hrănește, adică echilibrată sub toate aspectele, căci dacă nu o mănânci și iese pe dincolo, că nu se asimilează. Așa că, trebuie, nu trebuie.

| Dismally a răspuns:

Toc ce este nerecomandat: alimente cu foarte multe calorii, grasimi, carbohidrati, dulciuri etc.

| MskDesign a răspuns:

Presupun ca la varsta ta mancam porumb copt in jar! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E deja sa fi sedentar sau mega depresiv laughing

| MihaiSpeedster a răspuns:

Șaorma cu de toate!

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Cauta pe google :bombe calorice (ex:shaorme.)
o sa te ingrasi

| PringAloe a răspuns:

Aparent ai 13 ani, deci corpul tau este in plina dezvoltare, si la varsta ta nu ma preocupam de asa ceva, dar daca chiar crezi ca esti slab si vrei sa te ingrasi tot ce trebuie sa faci este surplus caloric, ce este surplusul caloric? ei bine inseamna sa mananci mai multe calorii decat are corpul nevoie pentru a-si mentine greutatea actualta, respectiv a ta 40 kg, de unde poti sa stii de cate calorii ai nevoie ca sa te ingrasi daca ai 40 kg? ei bine eu folosesc aceasta formula, kgx2.2x 14-16, 14-16 variaza in functie de activitatea pe care o faci, dar eu iti sugerez sa incepi cu 15, adica 40x2. 2x15 = 1320 calorii pentru a iti mentine greutatea de 40kg, acum daca vrei sa te ingrasi trebuie sa adaugi 300-500calorii in plus, adica undeva la 1620-1820 calorii si asigurat de ingrasi, exista multe feluri in care te poti ingrasa (mai sanatoase si mai putin sanatoase) ce inseamna mai sanatoase? inseamna ca acele 1620-1820 calorii ti le procuri din alimente sanatoase cu putin zahar si putine grasimi saturate cum ar fi, ovazul, paste, peste, branza slaba in grasime, cartofi, orez, ton in suc propriu, banana, uneori oua, albus de ou, linte, piept de pui, muschi de porc, vita, fasole, cartof dulce etc, ce inseamna sa te ingrasi nesanatos? inseamna sa mananci alimente bogate in zahar si grasimi, cum ar fi dulciurile, prajelile (kfc, mc, cartofi prajiti etc) cipsurile, sucurile cu zahar etc, daca alegi varianta nesanatoasa o sa te ingrasi foarte repede deoarece ai nevoie de putin volum ca sa iti atingi acele calorii fiind incarcate cu grasimi si zahar insa o sa pui tesut adipos (adica grasime) dar esti baiat tanar asa ca parerea mea este ca la varsta ta nu trebuie sa te arunci strict pe mancat sanatos si sa iti strici copilaria, asa ca incerca sa le combini, sa mananci si sanatos si nesanatos sa ai un oarecare echilimbru, acum poate o sa intrebi de unde stiu ca am mancat 500 calorii, 1000 calorii etc, eh aici este putin mai complicat, in sensul ca, daca vrei sa stii cat mai precis caloriile consumate ar trebui sa iti cantaresti mancarea si printr-o aplicatie sau scris in notite sa iti calculezi separat calorii, carbohidrati, grasimi, proteine, dar nici aici nu e bai, poti sa cauti pe net orinetativ cate calorii are x sau y aliment, sau daca mananci o punga de cipsuri de 80g in general iti arata cate calorii are punga respectiva. succes.

Întrebări similare