O sa te lasi cand o sa ai motivatia sa o faci, nu vrei indeajuns, altfel te lasi si de pe o zi pe alta.
Nu prea depinde de tine, motivatia vine sau nu vine, nu ne-o dam noi. Motivatia da vointa.
Cand vine motivatia puternica, te lasi fara sa te gandesti prea mult, vine de la sine, dorinta de a te lasa depaseste sevrajul dat de intrerupere.
Asa si matusa "nu pot nu pot", si cand i-a zis medicu de inima ca daca mai continua e posibil sa papa de pe aici, sa vezi cum a doua zi nu a mai fumat, dupa zeci de ani de fumat.
Sunt 2 moduri, renunți efectiv la fumat, sau folosești plasturi sau orice altceva cu nicotină.
Fumatul este 70% obicei, 30% dependență, deci cred că trebuie schimbat stilul de viață, adica să nu mai fumezi când ești în impas, să nu mai fumezi dimineața la cafea, etc.
Uita-te la o radiografie a plămânilor unui fumator și apoi trage concluzia ce îți face fumatul
Dacă vrei să plătești câte 900 de lei pe lună pentru fiecare pachet cumpărat în fiecare zi, e alegerea ta.
Dependenta cronica se trateaza prin medicatie injectabila. Asta pe linga povestea cu vointa.
Daca nu ai vointa poti sa iei tot felul de medicamente, ca tot degeaba este. Daca ar fi asa cum zici multi fumatori s-ar lasa.
Daca nu ai experimentat fenomenul, nu mai spune ca ce am scris eu este eronat. Eu m-am lasat de fumat fara nici un medicament si fumam 2 pachete pe zi. Acum am cativa ani de cand nu mai fumez. Dar nici nu am mai incercat niciodata, nici macar cu tigara neaprinsa.
Și mie mi- dat eronat, deși felul cum vede el treaba este total eronat.
Am fumat peste 40 de ani, uneori peste un pachet pe zi și am renunțat doar prin voință.
Mulți iau tot felul de pastile, plasturi etc. și nu reușesc.
Ai dreptate. Dar nu este un el, este o ea si este alias Violleta, alias LaSteauaCareaRasarit.
Medicamente gen metadona. Degeaba o tot dai cu vointa cand tu ai 20 de ani de un pachet pe zi in spate...
Tu esti o exceptie. Am destui prieteni fumatori si ex-fumatori.
Da, dar tu stii din auzite, eu stiu din propria experienta.
Iara vorbesti prostii. Eu am 15 ani de cand m-am lasat de fumat.
Mai vorbesc si eu prostii uneori. Cunosc si cazuri de lasat cu vointa si gata, cunosc insa mult mai multe cazuri cu lasat cu vointa si reapucat dupa o luna-un an-doi-trei ani.
Nu ti-am spus inca ceva, ce la mine a fost foarte important: timp de 6 luni de zile nu am mai intrat nici intr-un local la un sprit.
Eu vreau sa ma las de vaping. Am aflat ca ca exista ZIN. Niste puchuri cu nicotina pe care le ti intre gingie si obraz. Am auzit ca multi au reusit sa se lase asa. Si mai exista nicorette, guma cu nicotina. Joe rogan foloseste din asta. Desigur cel mai bine este sa te lasi fara nici un substitut, dar fumatorii si vaperii stiu ca nicotina este un dorog al naibii de adictibil. Mai ales ca este precum zaharul si cafeau, excitante pentru creier. Dar cu zin sau nicorette macar nu mai bagi nimic in plamani.
Nu prea ai cum, decat prin disciplina. Poate pentru inceput poti sa le raresti si sa fumezi 1-2 pe zi si dupa o saptamana poti face una la 2 zile si incet vei putea renunta.
Daca fumezi de ani buni, te poti lasa insa vei avea un sevraj de toata minunea( eu cand am incercat sa scap de o dependenta visam in fiecare seara ca faceam acel lucru)
Uita-te sa vezi ce contine tigarea la microscop (gasesti pe internet). Poate asa te lasi. Cheers!
cristacheceliute întreabă:
Taker întreabă:
euu03 întreabă: