| destroyed a întrebat:

Vreau sa scap de anxietatea sociala/fobia sociala.
Imi urasc viata, devin depresiv uneori pentru că sufăr de această groaznica boala.
Sunt singurul de pe aici în situația asta?
Daca nu, voi cum o duceti?
Eu am 22 de ani, si fobia asta de a vorbi e bine înrădăcinata, efectiv nu exist.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nimni nu te poate ajuta daca tu nu ai vointa sa iesi din starea asta.
Anxietatea sociala apare pentru ca ai ales sa te izolezi de lume, de oameni si stai singur.
Invata sa iesi afara, impune-ti sa intalnesti prieteni si colegi, sa te bucuri de viata, facand un efort sa te intergrezi in societate fiindca problema ta evolueaza in rau daca acum nu incerci sa o reversezi.

| RoCkKiD a răspuns:

Ai trecut pe la un psihiatru?

| destroyed explică (pentru RoCkKiD):

Sunt în Austria acum, și nu am cum.
Nu am trecut, m-am refugiat în vicii un timp scurt și statul singur, efectiv statul în casă ceea ce a fost o alta prostie.

| RoCkKiD a răspuns (pentru destroyed):

Poti sa iti plangi de mila cat vrei, dar pana nu o sa mergi la un consult psihiatric ca sa primesti tratament o sa continui tot asa pana te autodistrugi. Nu conteaza unde esti, medici sunt peste tot si o nu o dai faliment cu un consult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la un terapeut nu exista alta cale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sau sa urmezi tratament anxiolitic, am auzit că Seroxat a ajutat multa lume cu anxietate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!

Cu siguranta nu esti singurul.
Sugestia mea este sa incepi o psihoterapie pentru a explora mai bine aceste dificultati pe care le ai si sa gasesti solutii.
Anxioliticele se iau DOAR la recomandarea psihiatrului, insa cel mai bun tratament este reprezentat de combinatia dintre psihoterapie si medicatie.

| DovleacTurbat a răspuns:

Pentru moment, ține-ti mintea ocupată.
Dacă ești în Austria, bănuiesc că muncești acolo, un loc de muncă e un lucru bun.
Asta cu "efectiv nu exist" e destul de comună oamenilor aflați la muncă în afară, cei mai mulți dintre cei aflați în afară, au următorul program: muncă -casa-munca-casa. Poate și asta e un factor care îți amplifică stările.
Dacă nu ai un job obositor sau care îți mănâncă toată ziua, încearcă să ieși prin zonă, sa te plimbi, nu neapărat să vorbești cu cineva.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Ai fost la psiholog/psihiatru?
Încearcă și hipnoterapie.

| LonelyGuy07 a răspuns:

Nu, eu am 30 de ani si am simptomele astea de la 25, tie iti lipseste o conexiune umana cu o femeie cel mai probabil nu un psihiatru

| destroyed explică (pentru LonelyGuy07):

De unde știi că o femeie mă v-a ajuta?
Ai trecut prin același lucru?

| LonelyGuy07 a răspuns (pentru destroyed):

Pasarea de femeie intotdeauna face minuni laughing

| MariusDumitru92 a răspuns:

Singura soluție la toate aceste probleme este viața trăită cu Hristos. Apropie-te de Biserica lui Hristos, trăiește pe cât este cu putință viață ortodoxă și vei cunoaște adevărata libertate și fericire. Toate celalalte soluții sunt simple iluzii care te vor conduce la eșec.

| destroyed explică (pentru MariusDumitru92):

De fapt noi ortodoxii vom merge în iad, pentru că nu avem o conexiune reală cu Dumnezeu.
Ceva REAL e atunci când te pocăiești, cum scrie și în Biblie.
Nu e ușor, să nu crezi, sunt foarte mulți pocăiți care nu trăiesc pocăința ci doar poartă numele de pocăit. Mare grijă!

| MariusDumitru92 a răspuns (pentru destroyed):

Să fii ortodox este neapărat necesar pentru mântuire, dar nu este suficient.