Eu am slabit 9 kg in 1 luna si jumatate. Am calculat ce mancam, am renuntat la paine, prajeli, dulciuri, am baut multa apa si ca miscare faceam mai mult plimbare, mers pe jos. Nu a fost deloc greu. Daca mancam ceva nepermis, atunci scadeam din portia de mancare. Important e sa calculezi caloriile.De folos mi-a fost cantarul si neaparat un caiet in care notam tot ce mancam. Caietul l-am tinut cam 3 saptamana ca dupa aia m-am obisnuit si imi dadeam seama cam cat mancam. Sa nu depasesti 1100 calorii pe zi. Sper ca te-am ajutat. Bafta
Pai,trebuie sa ai toate cele trei mese pe zi, nu ai voie sa mananci paine, renunta cat de cat la sare si nu manca dupa ora 6. Fa multa miscare.Nu e neaparat sa faci un sport.Du-te la sala in fiecare zi. Funda?
Serios? Intamplator si eu cunosc destui nutritionisti is vad aricole pe net.
Crezi ca organismul tau "stie" ca e ora 6?
Uite parerea unui nutritionist care are peste 20 de ani de experienta, care apare periodic la TV, are diploma si in SUA obtinuta si a lucrat cu sute de oameni :
http://www.cristianmargarit.ro/2009/12/dieta/ce-mananc-seara
citez : "Cea mai simpla si stupida metoda de slabire spune sa "nu mai mananci dupa ora X"
Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare. Eu dupa ora 18 mai bag si 2 mese ( fac sala si am nevoie de proteine ) si nu am grasime aproape deloc.
Chestia cu ora 18 este doar daca te culci la 20 sau 21, altfel e o prostie si nu reusesti decat sa-ti fortezi stomacul.
Cazuri concrete : 2 foste colege din facutlate au gastrita si alta are ulcer, aplicand chestii inteligente de genul "nu mai mananc dupa ora 19" sau "fructele nu ingrasa".
Pentru ca intamplator eu ma documentez serios inainte sa fac ceva.
Vezi raspunsul dai lui AquaBerry, e mai sus un pic, am explicat acolo de ce.
In paralel, te poti documenta singur. Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, corpul tau NU stie ca e ora "X" sau "Y", stie doar ca daca il lasi prea multe ore fara mancare o sa-ti fortezi stomacul si o sa rezulte alte probleme, daca nu ai o sanatate de fier.
Daca mananci acel "cinestiece" seara, tarziu si apoi mergi la culcare, inseamna ca tot ce manci tu se depune in timpul noptii. Daca nu faci miscare si ai o munca statica, la birou, atunci rezultatele sunt pro-burtica inestetica. Daca vrei sa scapi de ea repede, atunci iti recomand o liposuctie, sau alta operatie chirurgicala. In rest, burta pleaca jos cu schimbarea obisnuintelor pe care le aveau ( culinare cat si sportive). NU trebuie uitat ca pot exista factori medicali care predispun la acumulare de tesut lipidic pe abdomen.
Concluzie: daca te stii sanatos, atunci: miscare, regim si niste suplimente gen : http://farmaciadulfu.ro/......300-g.html
ar trebui sa fie solutia perfecta pentru tine.