| ciobica a întrebat:

Vreau sa scap de burta, cum sa fac sa scap cat mai repede de vreo 9 kg.e foarte inestetic, nu mananc cine stie ce.multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| alexflor87 a răspuns:

Eu am slabit 9 kg in 1 luna si jumatate. Am calculat ce mancam, am renuntat la paine, prajeli, dulciuri, am baut multa apa si ca miscare faceam mai mult plimbare, mers pe jos. Nu a fost deloc greu. Daca mancam ceva nepermis, atunci scadeam din portia de mancare. Important e sa calculezi caloriile.De folos mi-a fost cantarul si neaparat un caiet in care notam tot ce mancam. Caietul l-am tinut cam 3 saptamana ca dupa aia m-am obisnuit si imi dadeam seama cam cat mancam. Sa nu depasesti 1100 calorii pe zi. Sper ca te-am ajutat. Bafta

| teotaur a răspuns:

Zilnic plimbai cu bicicleta de 2-3km.

| AquaBerry a răspuns:

Pai,trebuie sa ai toate cele trei mese pe zi, nu ai voie sa mananci paine, renunta cat de cat la sare si nu manca dupa ora 6. Fa multa miscare.Nu e neaparat sa faci un sport.Du-te la sala in fiecare zi. Funda?

| Cosmin86 a răspuns (pentru AquaBerry):

"nu manca dupa ora 6" asta e una din cele mai mari tampenii pe care le fac cei care vor sa slabeasca, mai documenteaza-te

| GoodDay99 a răspuns (pentru Cosmin86):

De ce spui asta?

| AquaBerry a răspuns (pentru Cosmin86):

Fiindca dupa ora 6 lipidele si grasimile sa pun mai mult pe tine.Si nu zic eu asta, ci nutritionistii

| Cosmin86 a răspuns (pentru AquaBerry):

Serios? Intamplator si eu cunosc destui nutritionisti is vad aricole pe net.

Crezi ca organismul tau "stie" ca e ora 6?

Uite parerea unui nutritionist care are peste 20 de ani de experienta, care apare periodic la TV, are diploma si in SUA obtinuta si a lucrat cu sute de oameni :

http://www.cristianmargarit.ro/2009/12/dieta/ce-mananc-seara

citez : "Cea mai simpla si stupida metoda de slabire spune sa "nu mai mananci dupa ora X"

Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare. Eu dupa ora 18 mai bag si 2 mese ( fac sala si am nevoie de proteine ) si nu am grasime aproape deloc.

Chestia cu ora 18 este doar daca te culci la 20 sau 21, altfel e o prostie si nu reusesti decat sa-ti fortezi stomacul.

Cazuri concrete : 2 foste colege din facutlate au gastrita si alta are ulcer, aplicand chestii inteligente de genul "nu mai mananc dupa ora 19" sau "fructele nu ingrasa".

| Cosmin86 a răspuns (pentru GoodDay99):

Pentru ca intamplator eu ma documentez serios inainte sa fac ceva.

Vezi raspunsul dai lui AquaBerry, e mai sus un pic, am explicat acolo de ce.

In paralel, te poti documenta singur. Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, corpul tau NU stie ca e ora "X" sau "Y", stie doar ca daca il lasi prea multe ore fara mancare o sa-ti fortezi stomacul si o sa rezulte alte probleme, daca nu ai o sanatate de fier.

| miculvrajitor a răspuns:

Daca mananci acel "cinestiece" seara, tarziu si apoi mergi la culcare, inseamna ca tot ce manci tu se depune in timpul noptii. Daca nu faci miscare si ai o munca statica, la birou, atunci rezultatele sunt pro-burtica inestetica. Daca vrei sa scapi de ea repede, atunci iti recomand o liposuctie, sau alta operatie chirurgicala. In rest, burta pleaca jos cu schimbarea obisnuintelor pe care le aveau ( culinare cat si sportive). NU trebuie uitat ca pot exista factori medicali care predispun la acumulare de tesut lipidic pe abdomen.
Concluzie: daca te stii sanatos, atunci: miscare, regim si niste suplimente gen : http://farmaciadulfu.ro/......300-g.html
ar trebui sa fie solutia perfecta pentru tine.