Daca e vorba despre acneea grava, nu avem remediu. trebuie sa te duci la un dermatolog.
Dar daca e vorba despre un cos 2. poti sa-ti faci:
1. Te speli de 3-4 ori pe zi pe fata, cu apa rece.
2. Fatio masca de fata cu miere si scortisoara.
3. Evita sa mai stai in praf
si ar mai fi. sa.ti pisezi o aspirina. cu putina apa. si sa o pui pe fata. iti usuca cosurile.
baftaa!:* fundita?
Pai,ca sa scapi de cosuri trebuie sa te dai cu o crema ceva ca sa iti treaca sau sa atenueze macar, vezi si tu pe net
Urmeaza o alimentaie sanatoasa : fructe legume, fara cafea, ciocolata, evita constipatia! si folosete un demachiant bun si dischete pentru fata!
Exista creme. unele naturiste. Si daca nu iti trec iti recomand sa mergi la un dermatolog si sigur iti rezolva el problema
În fiecare dimineață trebuie să te speli pe față cu un gel abraziv sau cu un săpun potrivit pentru tenul tău (de preferat unul mai sensibil).În cazul în care "încearcă" să iasă un coș, NU îl atingi sub nicio formă. Dezinfectezi zona de impurități cu alcool medicinal, după care aplici unguent de gălbenele și îl lași să se usuce și să dispară singur.
Dacă ești fată și folosești fond de ten, ai grijă să te demachiezi în fiecare seară, folosind o loțiune tonică (recomand Tenapin) și un lapte demachiant nutritive.
Sănătate!
Pentru început poţi să faci o vizită la dermatolog.Acesta îţi va prescrie un tratament-de obicei Zineryt, Skinnoren, Izotrexin + antibiotice(în funcţie de cât de agresivă e forma ta de acnee).
Chiar dacă tratamentele după ureche nu sunt de preferat, poţi adopta anumite măsuri prin care sa previi apariţia coşurilor sau care pot contribui la vindecarea acneei. Iată câteva dintre ele:
* Evită ciocolata, cafeaua, cola, băuturile acidulate, mâncarea fast-food, sarea iodată, grăsimile, dulciurile, sau orice alt aliment bogat în zahar.
* Pe de alta parte, consumă cât mai multe fructe şi legume, peşte şi carne slabă.
* Evită stresul sau emoţiile de orice fel mai ales dacă ştii că eşti predispus spre dereglări ale glandei tiroide.
* Foloseşte produse cosmetice şi de curăţare specifice tipului tău de piele, încercând să agresezi cât mai puţin tenul. Aşadar, nu folosi produse uleioase (care produc mai mult sebumm). Nici produsele anti-acneeice foarte agresive nu sunt recomandate, mai ales dacă acneea ta nu este una severă.
* Consumă multă apa pentru a ajuta digestia, constipaţia fiind o disfuncţie ce duce deseori la apariţia acneei.
* Nu-ţi stoarce coşurile pentru că exista riscul apariţiei cicatricilor de care cu greu vei scapa chiar şi după vindecarea acneei.
* Ia suplimente alimentare din complexul de vitamine B şi zinc, echinaceea, coenzima Q10, foloseşte cura cu gel Aloe Vera, această plantă fiind benefică pentru afecţiunile tenului. Dacă ai în casă o planta Aloe, rupe din vârfuri, despică în două si aplică porţiunea zemoasă pe zona afectată.
* Foloseşte galbenele. Cataplasmele locale pot fi de ajutor la fel ca şi cură internă.
* Drojdia de bere este recomandată pentru orice boală dermatologică, fie că implică imperfecţiuni ale tenului, fie că vorbim despre căderea parului. Intern, mănâncă dimineaţa pe stomacul gol o bucăţicp de drojdie ( cât jumatate de nucă) iar extern, aplică maşti formate dintr-o lingurită de drojdie de bere, iaurt natural sau suc de lămâie.
* Argila este un alt produs minune. La o cană de 200 ml de apă caldută, pune doua lingurite de argilă plus un iaurt. Acest amestec se lasă pe fată cca 15 min şi se clăteşte.
* Tărâţa de grâu este cea care te scapă de sebumm şi îţi lasă faţa fina şi curată. Amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de tărâţe de grâu şi un gălbenuş de ou. Peste acest conţinut se adaugă apă fierbinte astfel încât să se obţină o pasta pe care o aplici pe faţă. Las-o să îşi facă efectul 20 de minute şi clateşte cu apă călduţă.
O zi faină!
Cel mai bun tratament pe care l-am folosit si am fost foarte multumita de rezultate absolut de fiecare data(l-am mai folosit si cu intreruperi)este Zineryt.Il poti folosi si tu,dar numai in urma unui control dermatologic care te asigura ca e totul in regula daca-l folosesti(in unele cazuri poate face mai mult rau decat bine,lucru valabil in cazul marii majoritati a produselor).
Daca-ti doresti sa folosesti remedii naturiste,cele mai eficiente sunt otetul de mere(in special pentru cosurile stoarse,intrucat grabeste vindecarea)si usturoiul.Usturoiul taie-l feliute subtiri si maseaza zonele afectate cu partea zemoasa a acestuia si lasa-l sa actioneze cat mai mult timp(cateva ore;minimum 4).Otetul se aplica pe zonele afectate si se lasa sa actioneze cat mai mult timp,exact ca in cazul usturoilui.In schimb,desi cele mai eficiente tratamente naturiste,nu le recomand nici pe acestea,mai ales in cazul unui ten gras sau pretentios din punctul asta de vedere,deoarece nu vor fi eficiente in astfel de cazuri.Numai bine.
Eu ma dau topfer babycare e cu tarate de grau si ulei de masline se dizolva in apa fiarta si ma dau de 3 ori pe zi cu el
AlExAlExAnDrU întreabă:
dobrin1019 întreabă: