| Dackvareder123 a întrebat:

Vreau sa slabesc, dar practicand doar dieta nu merge, asa ca am decis sa fac un sport. Conceptul de sala nu-mi place asa ca am ales inot. E ok?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ALGator a răspuns:

Nu ai spus ce BMI ai.
Pe linga inot si "sport" ia in calcul:
- 30 minute de mers pe jos zilninc. Daca poti sa incluzi in asta mars fortat (pest 4 km/h), urcat pante, scari mai in forta. Daca nu ai timo, coboara cu o statie-doua inainte de destinatie si continua pe jos. Gaseste trasee intresante (sau cauta trasee interesante) ca mersul pe jos sa nu fie o placere. Forteaza-te sa-ti placa.
- evita sa iei liftul sau scarile rulante (mai ales la coborire, e mare pacat).
- sa nu ai in casa mai mult de 23 grade. Daca poti sa te adaptezi la 22, 21, 20 e si ma bine. Toate caile de pierdut energie din corp sint aur curat.
Punctele de mai sus sint aproape "gratuite" combinat cu un sport.
Ia intotdeauna in consideratie intregul.
Nu trebuie sa tii "dieta" dar e bine sa tai de pe lista si sa reduci cantitati. Nu e bine sa fii infometat, mai devreme sau mai triziu vei izbucni.

Succes!

| Dackvareder123 explică (pentru ALGator):

Implicand ca la liceu vin pe jos zilnic deci cam 700m + ca pana la bazin merg pe jos deci dus-intors aproape 2km si ma mai si plimb cu prietenii prin oras eu zic ca e ok

| ALGator a răspuns (pentru Dackvareder123):

Da, tine-o asa :-)

6 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Esti printre putinii pe care-i aud ca inotul e mai bun ca sala. Si da, sunt de acord cu tine 150 %. Da-i inainte. Te ajuta foarte mult!

| Lola05 a răspuns:

Înotul este un sport complex care ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului și crește masa musculară fără a "umfla" mușchii prea tare. Ajută la slăbit și la tonifiere. Combinat cu o alimentație sănătoasă, duce la rezultate vizibile.
Totuși, (mai ales) dacă ești fată încearcă să porți o cască de înot, pentru că apa cu clor usucă destul de tare părul și scalpul.

| bogabogdan a răspuns:

Salut, inotul este foarte ok pentru slabit / masa musculara dar e nevoie de mai mult efort ca si la sala, multa bafta la slabit!

| xRockyBalboax a răspuns:

Hai sa iti zic ceva,deci, normal ca fara miscare nu poti slabi pentru ca nu arzi caloriile, innotul e sprotul cel mai Bun parerea mea, lucreaza toti muschii, e un sport frumos. Banuiesc ca te-ai ingrasat ori de la dulciuri, ori de la suplimentul de mancare.Mai redu din mancare, practica acel sport, si iti recomand sa alergi si vreo 2-3 km in de 3 ori pe saptamana(in zilele cand nu ai antrenamente)! Bafta, Funda? :*