Sincer, nu-mi pasa daca imi vei da funda sau nu, dar eu tot te voi ajuta! In primul rand vei avea dureri de burta si de sani, ai putea chiar si sa ti se faca rau, acum depinde cat de puternica esti! Nu trebuie sa stii multe informatii, ci doar sa nu te sperii cand iti va veni! Asta ar fi cam tot! Sper ca te-am ajutat! Papa!
Bună.
http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/menstra_1755
Pa, pa.
Buna! Nu ar fi mai simplu daca ne-ai intreba tu ce vrei sa stii, iar noi sa iti raspundem? Asa, noi nu avem idee ce stii tu despre acest subiect si poate iti vom spune toti lucruri pe care le stii deja si nu te ajutam deloc.Mai bine intreaba-ne pur si simplu ce vrei sa stii si nu ai gasit singura pe internet sau din alte surse.
Inainte sa se descopere electricitatea, organismul femeii era influentat de cantitatea de lumina primita de la luna. Asa cum plantele si animalele cresc si se dezvolta in stransa legatura cu astrele (soarele, luna), tot la fel nivelul hormonal al femeii este influentat de ele. Mai mult decat atat, in trecut, toate femeile aveau menstruatie in acelasi timp. Astazi, lumina artificiala a dereglat complet ciclurile.
atunci cand o fetita se naste, ovarele contin peste 450.000 de ovule, toate acestea fiind folosite pe parcursul vietii? Fiecare ovul este protejat de un saculet denumit folicul. Pe masura ce atinge varsta pubertatii, corpul ei incepe sa produca hormoni ce determina maturizarea ovulelor. Acesta este inceputul primului ciclu care se va repeta pana la aparitia menopauzei.
Femeile au diferite senzatii inainte de menstruatie, in timpul ei sau dupa ea. Printre cele mai cunoscute reactii sunt:
durerile de burta;
ameteala;
durerile de sani;
diareea sau constipatia;
durerile de cap;
iritabilitatea;
proasta dispozitie.
Femeile elimina intre 30 si 60 de grame de sange in timpul unei menstruatii normale.Perioada ciclului menstrual este determinata de timpul necesar ovarului de a elimina un ovul. Dupa eliberarea lui, mai dureaza in medie 14 zile pana la aparitia menstruatiei.
Grecii credeau ca inteligenta unui barbat provine din sangele pe care l-a primit de la mama lui in timpul sarcinii.
Faraonii egipteni obisnuiau sa bea din sangele zeitei Isis. Simbolul acestuia era asemanator unei vulve.
Intre secolele 8 - 11, bisericile crestine interziceau femeilor ce aveau menstruatie orice legatura cu locasurile sfinte.
In perioada antica, sangele menstrual simboliza autoritate, legatura profunda din cadrul tribului sau clanului.
Chinezii credeau ca sangele menstrual este esenta Pamantului, principiul Yin creator.
Unele triburi africane considerau ca sangele menstrual tinut 9 luni intr-un pocal se poate transforma intr-un copil.
O ceremonie din Australia pastreaza credinta ca sangele menstrual este o renastere a organismului.
Femeile la menopauza erau considerate cele mai destepte pentru ca retineau sangele menstrual. In secolul 17 aceste femei erau persecutate pentru ca sangele lor ramanea in organism.
Sangerarea dureaza intre 3 si 7 zile, iar durata dintre sangerari poate fi intre 25 si 40 de zile. Inainte de a merge la medic este bine sa urmariti durata ciclului menstrual. Va reamintim ca prima zi a ciclului menstrual este prima zi in care sangele incepe sa curga (prima zi de menstruatie).
Multe femei observa unele schimbari de-a lungul ciclului menstrual. In mod obisnuit secretia vaginala este mai consistenta si albicioasa dupa menstruatie, transparenta si alunecoasa in timpul ovulatiei si apoi in cantitate mai mica si elastica inaintea menstruatiei. Unele femei isi simt sanii mai grei si mai sensibili in saptamana dinaintea menstruatiei. Pe durata menstruatiei unele femei au dureri in partea de jos a abdomenului, dureri de spate, dureri de cap, diaree sau au o dispozitie schimbatoare.
Ciclul menstrual se afla sub controlul hormonului sistemului reproductiv si este necesar pentru reproducere. La femei ciclul menstrual are loc de obicei intre pubertate si menopauza.
In timpul ciclului menstrual, corpul femeii mature sexual dezvolta invelisul interior al uterului prin marirea treptata a cantitatii de estrogen, iar cand hormonul ajunge la un nivel critic este produs estradiolul, urmand la scurt timp stimularea ovarelor cu hormonul stimulativ folicular (FSH) si hormonul luteinizant (LH). Foliculele incep sa se dezvolte iar in cateva zile unul se "maturizeaza" intr-un ovul. Ovarul elibereaza acest ovul (uneori doua ovule, ceea ce poate rezulta in gemeni fraternali sau gemeni neidentici) la timpul ovulatiei. (Gemenii identici se formeaza dintr-un singur ovul ca rezultat al impartirii zigotului.) Invelisul interior al uterului, endometriumul, de dezvolta rapid atingand nivelul maxim in scurt timp. Dupa ovulatie, acest invelis se modifica pentru a pregati o eventuala conceptie si implantarea ovulului fertilizat pentru a dezvolta sarcina. Hormonul progesteron creste dupa ovulatie, atingand nivelul maxim in scurt timp. Ciclul menstrual al fiecarei femei este sau ar trebui sa fie de 28 zile
Menstruatia ar trebui sa aiba loc in fiecare luna la fiecare femeie
Fiecare femeie ar trebui sa ovuleze in fiecare ciclu menstrual
Daca o femeie are menstruatie ea nu este insarcinata
O femeie nu poate ovula sau ramane insarcinata in timpul menstruatiei
Inainte de a doua menstruatie cu doua zile am varsat de doua ori.
Dupa chestia asta inainte de fiecare menstruatie aveam senzatii de varsaturi si dureri abdominale insuportabile.