| laudima22 a întrebat:

Vreau sa va spun ca am senzatia ca ma pierd pe mine insumi.Ma simt ca si cum sufletul si mintea se acopera cu o crusta.Parca nu mai sunt constient de ceea ce fac, nu mai gasesc placere in nici un fel de activitate.Sunt constient ca sunt in depresie, nu dramatizez situatia, da' nu gasesc inspiratia si entuziasmul de a face ceva concret sa ies din situatia asta.De exemplu ma uit la seriale care altadata imi captau atentia la maxim, acum nu rezist 30 min; nu ma mai atrag, nu ma mai implic emotional; si sport mai fac da' parca am creieru inghetat si asta se reflecta si in starea mea fizica(jucam fotbal de placere si eram chiar bun, da' acum obosesc repede ma misc de parca as avea 40 de ani).Pe scurt nu ma mai misca nimic si ma simt ca o leguma. Daca ati avut asemenea experiente descrieti-le si eventuale metode de vindecare...Recent am plecat și de la locul de munca, pe motiv că nu ma descurcam, m-a pus sa îmi dau demisia. Nu știu cum să vă zic dar am o pasă mai proastă. Nu mai sunt ca înainte. 15, 16, 17 ani cam pe acolo. parca e altfel la 22, aproape 23. Ceva se întâmplă cu mine. Simt o presiune așa. nu știu ce să mai zic

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Periodic cu trecerea anilor vei simți sa iti schimbi starea și viata pentru a deveni tu adultul.
Exista posibilitatea foarte mare sa mostenesti anumite gene a cuiva din familie și ca să afli ale cui,va trebui doar sa fi atent în ce te transformi încet,ce planuri începi sa ai,ce plăceri etc.

Treaba asta pe care o simți tu poate fi legata de o pasa proasta sau depresie dacă și prin mintea și viata ta lucurile nu sunt în regula (cum ar fi o pierdere,o despărțire,situații ce te depășesc, o viata sau niște condiții pe care nu le vrei sau care îți lipsesc etc.), dacă nu, poate fi vorba doar de o monotonie și o dorinta a creierului de a vrea sa își schimbe gândirea, drumul etc.

Încearcă dacă tot ai făcut pași astea sa te relaxezi un pic și sa te lași dus de val.Sa te odihnești și sa stai tu cu tine,iar după, sa îți cauți un nou drum, job, pasiune, prieteni.

8 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna. Nu prea e ok sa iti dai tu demisia, deoarece pierzi niste drepturi. In fine, tot ce ai descris sunt semne ca trebuie sa te dezvolti, pentru ca ai ajuns in punctul in care vrei mai mult de la tine si de la viata, incepi alta etapa, deci trebuie facute schimbarile ca atare.

Serialele sunt pentru disvertisment, dar daca in prezent simti ca pierzi timpul nu e absolut nicio problema. Poti gasi multe alte lucruri utile pe care sa le faci cu timpul tau si nu e necesar sa te incadrezi in tiparele actuale care domina. Iar sport poti face si fara sa joci fotbal. Poate daca incerci inot sau mers cu bicicleta iti va placea foarte mult si iti va aduce acel element de noutate de care ai nevoie. Iti poti gasi si prieteni foarte faini, sa mergeti in drumetii in natura impreuna. Asta e si experienta ma, asa ca pot spune ca m-am regasit intr-un mod inexplicabil cand petreceam mai mult timp in natura.

| Frank51 a răspuns:

Sunt crizele vieții, perioade mai ciudate din viață. Fie că vrei sau nu, tot trebuie depășite. Eu am avut fix anul trecut criza asta, cand aveam 25 spre 26, și mi-a trecut complet când m-am angajat, am început să fac bani, și să am activități pe care le fac cu drag la muncă(lucrez la școală).

Totul se stabilizează până la urmă, important este să nu faci o mare dramă chit că se simte foarte rău. Și stai liniștit, mai urmează criza de 30 de ani, criza de 40( cand vrem copii și n-avem cu cine face), criza de la mijlocul vieții, și criza bătrâneții.

| Larianiel a răspuns (pentru Frank51):

Și cum ai reușit să te focusezi pe muncă și nu pe "problemele" cu care te confruntai? Și eu tot la școală lucrez, dar nu mă ajută cu nimic prezența elevilor. Parcă îmi întăresc ideea că devin bătrână și fără niciun rost.

| Frank51 a răspuns (pentru Larianiel):

Totul pleacă de la creier. O dată ce faci ce-ți place în mod normal totul capătă un sens și o stabilitate. Tu dacă nu ai simțit asta înseamnă că nu faci ce-ți place.

Ultima propoziție îmi denotă că indiferent de locul de muncă și de circumstanțe, vei avea aceeași mentalitate, ceea ce te trage în jos.

Hai să-ți descriu mentalitatea mea. YOLO, you only live once, viața se termină, fiecare clipă contează așa că i enjoy every second. Sunt fericit când văd copii pe stradă, când mă plimb cu mașina, când cânt la pian cu copii, fac glume cu tipele de la casa de marcat, râdem, mai plângem, this is the life.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Ești nemulțumit de rezultatele obținute pănă acum.
Studiează Piramida lui Maslow, Vezi unde te afli, Ce iți lipsește și cu puțină tărie și voință. Completează lipsurile.

| 4evergentleman a răspuns:

Tu experimentezi 5% din ce am experimentat eu cu depresia ani grei, aproape atatia cât ai tu și nu am decât 30 de ani, puțin peste. Daca ai depresie trebuie sa o tratezi urgent ori la psihiatru ori la psiholog, ea nu se vindeca, mai degrabă devine cronica și nu mai poți scăpa de ea nici in 5 vieți.
Nu ești doar tu așa,trecem multi prin chestia asta in ultimul timp, e ceva la nivel mondial cu depresia, mai ales în rândul tinerilor, ceva la nivel energetic, vibrational s-a schimbat și unii se pot adapta alții nu, mai e și schimbarea dimensionala din lumea 3D in cea 5D,sunt mai multe, planeta și ea e in plina schimbare, mama Pamant, și cine nu evoluează spiritual, astral, vibrational rămâne în loc stagnează și piere.

| newaccountbye a răspuns:

Dacă simți nevoia, mergi la un psiholog. Înseamnă ca ai un fel de anxietate dacă nu poți trece singur peste asta. Probabil îți trebuie și o companie…

| Adrianod a răspuns:

Din experiența îți spun că nu te regăsești pe tine, faci lucruri că trebuie nu că vrei, stai langa cine nu vrei.

Majoritatea trecem Prin ce treci și tu, de aia unii abuzează de tutun alcool, droguri, pentru că au job pe care îl urăsc, au soț soție de care nu sunt mulțumiți, etc.

Poate fi și o criză existențială, realizezi că până acum nu ai înfăptuit realizările pe care le ai planificat.

Caută un job care îți place, găsește o pasiune și fă bani din asta sa îți câștigi existența sau caută un job care te tine ocupat și îți place dar sa ai și beneficii financiare.