2 felii de paine dupa care pui o felie de salata apoi cascaval si ce mai vrei tu si pui deasupra cealalta felie de paine si Gata : Pofta Buna!
Spaghete carbonara:
ngrediente necesare:
1 pachet de paste (500 grame) - ies aprox. 5 portii
4 oua
200 grame de pancetta sau muschi
150 grame smantana
parmezan
o ceapa
1 catel de usturoi
sare, piper, patrunjel
ulei de masline
Supa de rosii cu fidea
Ingrediente necesare:
100 grame fidea
2 ardei grasi
o ceapa
1 morcov
1 litru de suc de rosii
sare, piper, patrunjel
Pui cu nuci si ciuperci:
ngrediente necesare:
1 piept de pui (700 grame)
250 grame ciuperci
o ceapa
1 morcov
miezul de la 5-6 nuci
1/2 ardei iute
patrunjel, cimbru, boia de ardei dulce
pasta de tomate
ulei, sare, piper
Legume la grătar cu orez şi curry:
Ingrediente
1 vânătă
1 dovlecel
1 ardei roşu gras
4-5 ciupercuţe
1 legătură de sparanghel
2-3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie, după gust
sare, piper
Se pun legumele pe grătar, după care se prepară o salată amestecându-le cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Ingrediente pentru orez
1 cană de orez
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mică
1 linguriţă praf de curry
1 cană apă
sare, piper
coriandru şi chimen, după gust
capere (opţional)
se căleşte foarte puţin ceapa în uleiul de măsline şi se adaugă condimentele
se adaugă orezul şi apa, lăsându-se la fiert la foc mic. Se poarte orna cu câteva capere dacă îţi plac la gust.
Se poate servi cu o salată de sfeclă crudă dată prin răzătoare şi amestecată cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie şi chimen.
Snitele din piept de pui la cuptor:
Mai sanatoase si gustoase. Sursa de inspiratie a fost bucataras.ro, am vazut reteta (era cu pulpe) demult, inainte sa ma loghez, nu mai stiu cui ii apartine, dar oricum ii multumesc.
Ingrediente
1 piept de pui
3 oua
3 LG lapte
6 LG faina
sare, piper
frunze patrunjel
50 g cascaval
pesemt
unt
Mod de preparare
Pieptul de pui se feliaza pentru. snitele, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Ouale se bat bine, se adauga laptele si faina si se amesteca pana iese un aluat mai gros ca cel pentru. clatite. Se rade cascavalul pe razatoarea mare, se pune sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat marunt.
Snitelele se dau prin acest aluat, apoi prin pesmet si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Untul se taie fasiute si se pune printre snitele. Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc in partea de jos, dupa care se intorc pe partea cealalta, se mai pune unt daca e nevoie si se mai lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda.
Se serveste cu garnitura de orice fel sau ca atare. Pofta buna!
Peste marinat la cuptor:
Timp de preparare: 1 h si 30 min
Ingrediente: -1 kg peste (salau, pastrav, crap)
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-5 rosii decojite, suc de rosii
-sare, piper, 4-5 foi de dafin
- patrunjel verde tocat
Mie-mi plac foarte mult retetele lui Adi Hadean. Imi fac adeseori legumele coapte ca-n reteta asta --> https://www.adihadean.ro/2011/12/zece-retete-de-mancaruri-usoare/
------ întreabă: