| jon22 a întrebat:

Vro 3-4 zile m-a chinuit o durere de spate de la vant si frig cel mai probabil am fost la plafat si am luat gheara diavolului acum durerea aproape a disparut numai simt acel junghi in spate dar ma furnica tot spatele parca am nice ace aveti idee ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bogdanst a răspuns:

Salut am gasit un articol, nu mai scriu eu poate nu o sa intelegi uite un articol mai detaliat despre aceasta problema uite ce ma distras atentia a fost senzatia de furnicare de pe spate la acest articol, saitu si
http://www.csid.ro/health/sciatica-si-durerile-de-spate-5772866/. Sper ca ti-am fost de ajutor.Sanatate din plin.
SI o zi buna
Durerile in regiunea lombara, ce radiaza catre solduri si coboara spre picioare sunt cauzate de o disfunctie a nervului sciatic. Aceasta manifestare poarta numele de sciatica si nu este o boala, ci mai degraba un simptom al unei afectiuni a nervului sciatic. Este frecvent intalnita in randul persoanelor de peste 40 de ani.

Nervul sciatic este cel mai mare din organismul uman si este format din radacinile nervoase ce ies din maduva spinarii in zona lombara si se extind catre fese si picioare, pana la glezne.

Compresia acestuia (hernierea sau ruptura discului intervertebral) poate cauza durere blanda sau severa, senzatie de furnicaturi sau amorteala. In general, sciatica este confundata cu durerile generale de spate.

Exista doua tipuri de sciatica:

1. Sciatica acuta - poate dura intre 4 si 8 saptamanai. Nu necesita tratament medical, durerile pot fi combatute cu ajutorul medicamentelor calmante, in combinatie cu sport si comprese calde si reci.

2. Sciatica cronica - persista un timp mai indelungat. Necesita tratament medical (fizioterapie) ce include sport, aplicatii cu caldura si, in unele cazuri, interventia chirurgicala.
Cum se instaleaza sciatica?
Sciatica este un simptom comun al mai multor boli, cea mai intalnita fiind hernia de disc.

Coloana vertebrala este alcatuita din trei parti: vertebre, nervi si discuri. Discurile sunt formate din tesut cartilaginos elastic dar rezistent, iar pozitionarea lor intre vertebre le confera rolul de "amortizor". In plus, discurile permit coloanei vertebrale sa fie mobila. Hernia de disc presupune ca discul a fost miscat din pozitia lui normala, comprimand nervul sciatic.

Alte cauze ale aparitiei sciaticii sunt: stenoza spinala lombara, spondilolisteza, prezenta unei tumori sau a unei infectii la nivelul coloanei vertebrale, loviturile in zona coloanei si, nu in ultimul rand, sindromul Cauda equina sau "coada de cal".

In cele mai multe cazuri insa, sciatica nu are o cauza aparenta, astfel incat se poate spune ca orice irita nervul sciatic provoaca durere.

Care sunt factorii de risc?

1. Varsta - din cauza deteriorarii discurilor intervertebrale o data cu inaintarea in varsta, persoanele trecute de 30 - 40 de ani sunt mai expuse riscului de sciatica.
2. Profesia - meseriile care presupun ridicarea de jos sau caratul unor obiecte grele pentru perioade indelungate reprezinta un alt risc.
3. Sedentarismul - persoanele care stau jos perioade indelungate de timp si nu fac miscare sunt si ele in pericol.

Care sunt primele semne de sciatica?

Principala manifestare a sciaticii este durerea localizata de-a lungul nervului sciatic: din zona lombara, catre fese, de-a lungul membrelor inferioare, pana la genunchi (de obicei doar un singur picior este afectat). Intensitatea durerii variaza de la usoara pana la severa si se poate agrava in cazul in care persoana sta jos pentru perioade indelungate.

Alte simptome: picior amortit, uneori amorteaza intr-o zona a piciorului este acompaniata de durere intr-o alta zona a piciorului, senzatii de furnicatura in picioare si in degetele de la picioare.

Poate fi prevenita?

In unele cazuri, sciatica nu poate fi prevenita. Asta din pricina deteriorarii discurilor intervertebrale ce survine o data cu varsta. Totusi, pentru a diminua riscurile, exista unele modificari ale stilului de viata care ajuta:

1. Miscarea practicata in mod regulat -focalizata pe intarirea musculaturii spatelui si abdomenului, precum si imbunatatirea posturii spatelui.
2. Atentie deosebita acordata posturii -corectarea pozitiei spatelui atunci cand stam jos, ridicarea obiectelor masive in mod corect (ajutandu-ne de picioare si nu de coloana vertebrala atunci cand ne ridicam), alegerea unei saltele pentru pat si a unei perne potrivite pentru statura si necesitatile noastre.

4 răspunsuri:
| ღNameღ a răspuns:

Da.trei chestii. 1:Hernie de disc lombara/cervicala
2:Reumatism usor
3:crampa care va disparea
ori ce ar fi.se poate sa ma insel, nu te descurajez, deci eu cred ca e crampa...crd ca am avut

| metalheart a răspuns:

Poate te-ai dat cu prea mult unguent.fa o baie sau mai multe si vezi efectul. daca nu dispare te sfatuiesc sa mergi la un medic. uita-te si pe cutie si citste reactiile adverse poate asta e unul din ele.

| ionupo a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Durerea Lombara.

http://www.topmedica.ro/blog/durere-de-spate-ce-sa-fac/.

Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)

| Horatiu_Haica_1995 a răspuns:

De ce na dore rau spatele