| Lucaaragiale23 a întrebat:

De ce mă dor dinții când pun presiune pe ei, dinte pe dinte? Sau când împing cu limba în ei?
Menționez că mă spăl dimineață și seară pe dinți + mestecat guma aproape zilnic câteva ore bune 5-10 ore aproape zilnic mestecat guma.
De la ce este? Și cum rezolv? Mă doare de 3 zile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Sună a :

https://www.omniadental.ro/boala-parodontala/

du-te la stomatolog, așa rezolvi

| dullcat a răspuns:

Cum adica dinte pe dintre? Mergi la dentist pentru a afla.Iar in locul tau as lua in considerare sa renunt la guma.Nu e normal sa pui stomacul la treaba pentru nimic, atatea ore.

| Hyperion7 a răspuns (pentru dullcat):

Adică dacă strânge din dinți

| dullcat a răspuns (pentru Hyperion7):

Pai nu trebuie sa strangi din dinti, iar pozitia obisnuita in repaos, adica muscatura, nu ar trebui sa doara.

| Hyperion7 a răspuns (pentru dullcat):

Nu trebuie, însă el asta a făcut, asta zic.
Cât despre mușcătura, nu, nu ar trebui în mod normal

| Hyperion7 a răspuns:

Probabil ai sensibilitate dentara.
Daca ai mancat cald și ai băut rece sau invers, îți afectează smalțul, iar lipsa acestui smalț provoacă sensibilitate.
Daca îți permiti, încearcă să mergi la stomatolog.
Tu acasă nu ai ce la face.

| LaviniuA a răspuns:

Zici ca plescai la ciunga 5-10 ore pe zi? Ai incercat sa renunti o vreme, poate nu te mai dor?
Vezi cand te speli sa nu apesi tare (ca atunci cand iti perii pantofii). Apesi putin, ca apoi ti se retrag gingiile si te dor dintii.