Salut.-nu stiu exact care este stilul tau de viata dar daca problema ta nu este genetica iti pot da niste sfaturi:
1-nu consuma, cola, cafea, vin rosu si energizante sau creatina - nu le consuma deloc.
2-Nu manca sarat. Daca obisnuiesti sa mananci sarat, redu consumul de sare, caci retine apa in corp.- cu cat mai putina cu atat mai bine.
3. Daca faci sport, ai grija sa nu exagerezi, si sa te alimentezi sanatos. Multi pusti fac culturism, dupa ureche, si exagereaza, si isi pun in pericol sanatatea.
4. Daca esti un tip emotiv, sau nervos, sau sperios de fel- si acestea pot fi cauzele- din cauza emotivitatii, corpul tau produce mai multa adrenalia, apoi tu te sperii (degeaba) -si bineinteles ca inima bate si mai tare. Iti spun din proprie experienta.
Deci daca ai probleme in familie, sau la scoala cu prietenii si obisnuiesti sa te ingrijorezi mereu, acele ganduri. iti provoaca stari de panica.
Pentru inceput poti merge la farmacie si sa ceri O cutie de (Ca+Mg+K.) -sunt niste minerale pe care le poti lua, fara reteta, si care ajuta la reglarea batailor inimii.
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Nu consum cola, cafeaua, vinul sau alte chestii de genu ista dar sarea in ultima vreme n-am consumat mai deloc sau sarat. Cu sportul exageram uneori dar ma simtem foarte bine era totul ok acum dechind cu problema asta am decis sa-l las pe un timp. Intr-adevar am niste probleme cu nervii ma sparii usor atunci chind se intimpla ceva brusc sau prin neasteptare. Si in familie sunt unele probleme, am dat la colegiu de medicina dar nu-s sigur ca am sa intru si intru in panica chind ma ghindesc la asta. Dar acum doar chind vad cum imi bate inima intru in panica mi-e frica si sa respir mai tare ca bate si mai tare.
Un consult la medicul de familie nu ti-ar strica! parintii ar trebui sa mearga cu tine!
Vlalslsl întreabă: