Sunt toate pacaleli. Pur si simplu ai depasit varsta de 25-30 de ani si incepe sa apara presbiopia de varsta, care intial corecteaza partial miopia (au efecte perfect contrare pe globul ocular). O sa ai o perioada de cam 10 ai de vedere mai buna, apoi presbiopia iti va afecta vederea si vei incepe sa pierzi iaras.
Nu e cazul sa cauti explicatii fanteziste, deoarece explicatia reala si stiintifica este foarte cunoscuta si la indemana ta.
Presbiopia zici? Interesant. Posibil. O să mă documentez, mersi. Deși până acum n-am avut succes: http://goo.gl/UGa4ig
...deci nu e chiar atât de cunoscută și la îndemână.
Dispui tu de niște surse?
Până una-alta, o salată de crudități tot e o comoară pentru sănătate. :)
Fii atenta aicea. Cand eram in facultate purtam ochelari si ii ziceam lui profu sa ma lase sa stau in primele randuri ca nu vedeam ce scrie el pe tabla. Dupa ce am terminat facultatea n-am mai citit atat de mult si am lasat ochelarii de o parte si la un control oftalmo mi-a zis ca nu mai am nevoie de ochelari. N-am postit si am mancat de toate de la friptane pana la mamaliguta cu urzici. Daca vezi steaua mica de la carul mare pe cer nu-ti trebuie ochelari. Aveam -0.5 la dioptrii. Miopia se face de la multa citanie. Nu degeaba scrie in biblie "unde e carturarul?" 1 Corinteni 1:19, 20:"Căci scris este: "Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o".
20. Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?" Adam si Eva nu citeau si nu aveau atata tehnologie de mesterit cu lupa.
La baza sanatatii sta gandirea ta, care la randul ei are legatura cu sistemul imunitar.Nu te miri de ce multi oameni care sunt in depresie sunt predispusi la efecte negative precum boli?
Normal ca in timp, daca iti duci viata ok, nu perfect dar ok, ti se regenereaza anumite celule din corp si vor exista anumite diferente, mai ales daca mananci si bine.
Morcovii sunt cei care iti ajuta ochii sa nu se deterioreze prea usor.
Cum zicea cineva aici...psihicul este principalul motor declansator, ori al sanatatii, ori a bolilor, depinde ce ganduri te macina.
Vitaminele te ajuta pentru sanatate, de orice tip!
Ochelarii sunt scumpi. Bine acum depinde si de care iei, sunt ochelari ieftini prin farmacii, dar absolut hidosi si ochelari decenti de pe la 200 de lei in sus.
Cred ca mama a dat undeva la 1000 cu tot cu lentile. Lentilele sunt si ele scumpe, mai ales daca au protectie la soare sau la lumina calculatorului.
In ceea ce priveste stilul vegan, nu cred ca este el responsabil de toate astea.Da, sunt legume care ajuta, dar este o diferenta mare intre a ajuta si a trata.
Http://goo.gl/wZXUeX
Tot același rezultat: nicăieri nu se menționează că ar corecta miopia. Poate găsești tu vreo sursă. Aș fi curioasă să o răsfoiesc.
Baftă la salivat și la așteptat vara! :D
...iar eu mă vitaminizez cu salate și acum, că găsesc legume, fructe și verdețuri și prin beci, și prin congelator, și pe la piețe, care unele chiar dacă sunt din import, tot sunt de sute de ori mai sănătoase, decât o alimentație lipsită de ele. :)
Buna, eu am obsevat ca daca nu mai mananc carne o anumita peroada, nu numai va ma simt mai bine dar parca am si mai multa putere.
Dar la ochii nimic, tot chior?
PS lucrez in constructii
Da, simțitul mai bine și un surplus de forță și energie e un efect secundar cel mai frecvent al veganismului, probabil și mulți (semi)vegetarieni îl resimt la un anumit nivel.
Vegan vegan, dar parca tot cea mai buna leguma e porcul
Am promis ca nu ma amestec in discutii legate de vegani si veganism, dar pentru ca suntem prieteni, imi permit sa te dezamagesc (numai putin): nu este nici un miracol, este doar batranetea care se apropie!
Ai invatat la optica in liceu si este si foarte logic, e suficient sa faci un desen cu globul ocular miop si prezbiop si vei intelege.
Din pacate fructele si legumele obtinute pe medii sintetice nu sunt sanatoase si trebuie evitate. Este un mit ca ar fi sanatoase, ele sunt un fel de conserve, pline de substante chimice si lipsite de elemente valoroase. Sigur, si eu mai manac si acum rosii, ardei, etc sin supermarket, dar cu aceeasi frecventa cu care mananc cartofi prajiti (adica rar) si stiind ca sunt la fel de nesanatoase.
Logica din presupoziția ta am înțeles-o din start, că știu care-i treaba cu miopia - și nu, nu de la liceu; nimeni n-a stat să-mi bage cărți de oftalmologie în cap - dar speram să-ți poți susține afirmațiile și cu ceva surse, dacă tot sunt atât de la îndemâna oricui, deși proasta de mine nu le-a găsit (deseori cauți să-i lovești pe cei, cărora le răspunzi, să-i înjosești Gratuit și mie una îmi displace atitudinea asta).
Cât despre sfaturile tale de nutriție, poate aș fi mai puțin rezervată în ceea ce le privește, dacă aș vedea că au dat roade bune, odată puse în practică, dar nu e cazul. Numai sănătate nu emani. Scuză-mi franchețea!
Așa cum exportăm noi fructele și legumele, când e sezonul lor pe la noi, așa fac și alte țări și asta nu face acele plante musai pline de chimicale toxice, cel puțin nu într-atât, încât să desconsiderăm complet beneficiile lor și să le coborâm la nivelul prajelilor. Mult mai toxic e salamul, cașcavalul sau ce alte prostii procesate bagă în ei oamenii, de ajung să nu mai încapă pe ușă. Dar, culmea, pentru alea nu își fac procese de conștiință.
Uite si explicatia, simpla si foarte simplu de gasit (mi-a fost lene sa o caut prima oara, dar ma tem ca unii pot ramane cu ideea ca ai avut dreptate):https://en.wikipedia.org/wiki/Presbyopia#Interaction_with_myopia
Si pentru cei care vor sa inteleaga: da, fructele si legumele de sezon sunt bune, nu conteaza ca sunt din import. Dar verificati, cand le cumparati, sa fie de sezon in tara de unde la cumparati. Fiindca daca luati acum rosii din Turcia sau Grecia, ele nu sunt de sezon nici acolo, nu sunt exportate in sezon.
Aha, deci trebuia să caut în engleză (bine că nu în chineză, că pe aia n-o înțelegeam), ca până la urmă să descopăr ce? Că o să am nevoie de ochelari pentru citit ceva mai târziu, dar miopia tot o să-mi rămână?
"Many people with near-sightedness can read comfortably without eyeglasses or contact lenses even after age forty. However, their myopia does not disappear and the long-distance visual challenges remain."
Tu parcă afirmai altceva.
Dar bine, eu ca eu, că se întâmplă să mă încadrez ca vârsta și explicația se întâmplă să fie pe undeva logică, dar cum rămâne cu cei foarte înaintați în vârstă, care și-au recăpătat aproape complet vederea? Ia lovit abia pe la 70 prezbiopia (pe care unii o aveau deja)?
Cu toate astea de fiecare dată te-ai adresat mie și pe deasupra întâmplarea face să fii la întrebarea mea.
Iar o păcăleală mai mare mi se par sfaturile de nutriție date de niște medici bolnavi, care resimt pe pielea sa toată splendoarea sfaturilor sale binevoitoare. Mai că-mi vine să cred că îmbolnăvesc cu bună știință.