| celmaitarenume a întrebat:

Zilele astea mi-am pus ochelari de vedere ca vedeam putin neclar. La stangul am dioptrii de 1 iar la dreptul de 0, 5. Doctorul mi-a zis sa ma duc la control peste un an.
Este vreo sansa sa-si revina vederea la normal sau toata viata o sa port ochelari?
Ati trecut si voi prin asta? Ce pareri aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, depinde de vârsta. Când crești se produc multe schimbări și odată ce îi porți constant (așa trebuie) se poate remedia problema. Eu am -4 la ambii. Am inceput cu -3, 5 dar la mine s-a agravat. Mie mi s-a spus la jumate de an sa merg. Și după 18 ani poți să îți faci operatie cu laserul, eu as recomanda în altă țară mi se pare mai sigur. Asta e ce știu eu, poate nu e adevărat, dar și eu port, ți-am spus din propriile cunoștințe happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat de prost (scuzați expresia) poate sa fie acel doctor încât sa îți dea din prima 0.5 la un ochi și 1 la celalalt. Dacă o sa mergi tot la doctorul acela în câțiva ani o sa ajungi sa porți 4-5. Mai ales ca ai zis ca vredeai "puțin neclar" e mult prea mult cât ți-a dat. Nu purta ochelarii dați de doctor și mergi la altul

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru celmaitarenume):

Alte dioptrii. Sau mai bine întreb. Ce înțelegi tu prin "puțin neclar"? Dacă de exemplu, fără ochelari vesi scrisul de la televizor puțin în ceata e prea mult 0, 5 și 1. Maxim 0, 25 și 0, 50.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu știu astfel de cazuri. Că la un ochi vezi mai slab și la altul mai clar. Acum nu știu exact treabă cu dioptriile și pe mine mă încurcă treaba. Când mi-a dat doctorul rețetă cu dioptrii de -4 și am cumpărat ochelarii, apoi i-am pus, o săptămână aveam impresia că totul e mărit și aveam parca presiune pe ochi. Nu am mers la altul, dar acum daca pun ochelarii vechi vad mai nașpa decât vedeam ultima dată când i-am purtat. Trebuie să mă duc la un control luna asta, m-aș duce la alt doctor, poate rezolv sau macar îmi spune motivele

Răspuns utilizator avertizat