| Avocado7 a întrebat:

Zilele astea trebuie sa merg la dentist si imi e foarte frica, nu am mai fost niciodata.
Am pe dinti o asazisa,, piatra" sau tartru nu este carie.Si am nevoie de un detartraj(cred)
Ati putea va rog sa imi spuneti ce o sa imi faca, pas cu pas,( fara link-uri vreau sa imi spuneti ce va facut voua daca ati fost si daca o sa ma doara foarte tare.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| vangaelis a răspuns:

Nu o sa te doara, o sa fie un pic ciudat ca fiind prima oara din cauza vibratiei de la intrumentul de detartaj dar nu este un procedeu dureros.
Vei sta relax, pe scaun, gura deschisa, medicul stomatolog are grija sa-ti spuna ce sa faci, va umbla cu insstrumentul de detatraj sa indeparteze tartrul si atat. Fii bucuroasa ca ai posibilitatea sa-ti indepartezi tartrul si o sa ai un zambet frumos.

15 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pas cu pas va face doctorul, că nu mai el vede ce ai în gură.
Nu doare.
Pa, pa.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Daca e vorba numai de detartraj, ala e chiar placut; are un instrument cu o rotita dintr-un material asemanator cauciucului, pe care ti-o plimba peste dinti. Simti doar o mica vibratie si nu e absolut deloc dureros.

| Classy a răspuns:

Si mie mi-a fost foarte frica de dentist! Insa acum, iti face o injectie in gingie (nu doare absolut deloc) si iti amorteste.Nu simti absolut nimic!

| vangaelis a răspuns (pentru Classy):

De ce minti domnisoara? ca nu iti face nici o anestezie, ca nu e o metoda dureroasa. Ia nu mai induce in eroare oamenii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca e vorba de detartraj nu iti face nicio injectie nimic, doar iti curata dintii cu o perie speciala

| HotuDePrajiturele1398 a răspuns:

Nici nu vei simti ce iti face.

| AttilaDornIsPower a răspuns:

Pai si eu fost de multe ori la dentist..nu vreau sa te sperii, dar la inceput, ca sa iti faca anestezie iti baca seringa in gura, prima data cand iti face nyu vei simti absolut nimic, nici bacau un baz. Dupa asta daca te duci de mai multe ori, vei simti o mica intepatura care abia de doare. dupa care incepe sa lucreze cu acele instrumente electrice.dar nu te va durea, deoarece vei fi sub anestezie. dupa care iti va injecta eu substanta albastra amaruie.dar nu te va durea deloc... dupa care astepti un pic si trebuie sa clatesti bine.pana nu mai simti gustul si apoi iti va pune in gura un fel de lichid care seamana cu cimentul(de fapt nu este ciment) si aia se numeste plomba. dupa... daca este prea inalt iti va mai da cu masina aceea electrica pana este bine.

sper ca te-am ajutat si nu te-am speriat rolling on the floor
funda? :*

| vangaelis a răspuns (pentru AttilaDornIsPower):

Ce spui tu si ce intreaba ea? esti in afara subiectului ca si cealalta domnisoara de mai sus.

| Avocado7 explică (pentru AttilaDornIsPower):

Ce plomba? e detartraj dental nu carie nu e nevoie de plomba

| AttilaDornIsPower a răspuns (pentru Avocado7):

Eu i-am spus ce mi-a facut mie. poate are si carii.....nu se stie tonguewinking

| Avocado7 explică (pentru AttilaDornIsPower):

straight face

| vangaelis a răspuns (pentru AttilaDornIsPower):

"Am pe dinti o asazisa,, piatra'' sau tartru nu este carie.Si am nevoie de un detartraj"

A spus in mod expres ca are tartru si nu are nici o carie.

Umpli spatiul de pomana!

| fundrive78 a răspuns:

Nu ai de ce sa te sperii de dentist. Sa stii ca majoritatea povestilor de groaza care circula despre dentisti si despre chinurile pe care le provoaca sunt gogosi. Daca te duci linistit si increzator la dentist nici nu simti majoritatea lucrarilor pe care le fac mai ales daca ai norocul sa dai si peste unul cu mana usoara si vezi ce bine te simti dupa (detartraj) si cat de bine arata dantura o sa mergi zambindd la stomatolog, mai ales ca nu ai carii deci nu are ce sa te doara. Detartrajul este un procedeu foarte simplu de dislocare a blocurilor de tartru acumulate pe suprafata dintelui si se face de regula 1 data pe an (dentistul o sa ti-l recomande o data la 6 luni) dar daca perii bine si corect de 2 ori pe zi dantura nu ai nevoie de 2 ori pe an ci doar o data happy eu asa fac si e super am o varsta destul de inaintata si nu am nici carii nici tratru si cred ca am sa mor cu toti dintii laughing Sanatate si nu te speria, nu ai de ce!

| Avocado7 explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari, ma simt mult mai increzatoare! :*

| EllaElly123 a răspuns:

Buna! Am fost la dentist chiar acum 4 sau 3 zile.Si eu am avut piatra pe care a trebuit aa mi-o ia.Nu te speria! Daca te duci cu frica asta la stomatolog, va fi si mai rau.Capul sus, nu are ce rau sa ti se intample.
Decii..prima oara te va pune in scaun laughing, apoi te va amorti (cu un fel de spray - mie asa mi-a facut sau cu o seringa, dar nu doare.o sa simti o furnica si atat laughing ). Apoi o sa-ti dea cu un fel de masinarie acolo unde ai tu piatra.iar cum o sa fii amortita, nici nu vei simtii :* apoi curata si gata! :** Bafta! :*