Da este fara oase!
PESTE FILE CU CIUPERCI
Ingrediente * 600g.file de peste (intr-o mbucata, fara pielita)
* 80g.crema de unt cu iaurt,
* sare,
* piper,
* 3 fire de praz,
* 250g.rosii cocktail,
* 150g.ciuperci(mici);
1.Fileul de peste se taie in 8 bucati egale.
2.Crema de unt si iaurt se incalzeste in bain-marie ca sa se poata intinde cu pensula.
3.Prazul se spala bine si se taie rotocoale.
4.Rosiile se spala si se taie in patru.
5.Ciupercile bine spala-te se taie in patru.
5.Se amesteca prazul cu rosiile, ciupercile, se sareaza si pipereaza.
6.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se aseaza doua hartii de copt, una peste alta; cea de deasupra se unge cu crema de unt cu pensula.Intre cele doua hartii se pun fileurile de peste, legumele se stropesc cu restul de crema de unt, in prealabil topita.Hartiile se prind la capete cu ata si se aseaza pe grilajul cuptorului, la mijloc, pentru 20 de minute.
7.Fileurile de peste se servesc cu garnitura de legume si cu pireu de cartofi, in care se pune busuioc fiert in putin lapte si turmixat si care da pireului o culoare vierzuie.Din pireu se fac rozete cu aparatul de ornat torturi si alaturi se serveste un vin alb sec.
PESTE FILE CU LEGUME LA CUPTOR
Ingrediente:
• 3 bucati peste file
• 200 g mix de legume (congelate)
• 4 cartofi
• 1 ceapa
• 5 catei de usturoi
• 4 linguri unt
• ½ lamaie
• Sare, piper
Preparare:
1. Se topeste 2 linguri de unt in care se dunstuiesc putin ceapa data prin razatoarea mica si cateii de usturoi pisati, dupa care se adauga legumele congelate. Se lasa pe foc pana ce legumele incep sa se dezghete (aproximativ 5 minute), se adauga sare si piper, si se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin unt.
2. Cartofii se prajesc in ulei, dupa care se adauga foarte putina sare.
3. Se topeste untul ramas si se prajeste pestele in el pana incepe sa i-si schimbe culoarea, se pune foarte putina sare cand este gatasi piper.
4. Se aseaza peste legume pestele si cartofii prajiti. Se pune mai intai pestele, iar printre bucatile de peste se pun cartofii.
5. Se adauga in vas, peste toate, 150 ml apa si zeama de la lamaie. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste putin pestele. Se poate servi cald cu maioneza de usturoi si smantana.
Peste File cu Sos de Cascaval
Ingrediente:
file de peste 2 buc. (eu am pus pangasius, merge bine si codul)
100 gr cascaval ras
o l-ta de mustar
2 l-ri smantana
sare
piper
1- 2 rosii taiate felii subtiri sau 2 l-ri rosii din conserva
cateva frunze de busuioc proaspat sau uscat
lamaie
Preparare:
Se amesteca cascavalul cu mustarul si smantana, sare si piper. Se pune in vas 1/2 din sos, un file, sare si piper peste peste, rosii felii si busuioc, deasupra al 2-lea file si restul de sos. Se stropeste si cu suc de lamaie. Se da la cuptor cu folie de aluminiu 15 min si inca 10 fara folie, la foc moderat.
Mentiuni:
Se serveste cu garnitiura preferata dar va recomand salata de orez cu lamaie (orez fiert, se amesteca fierbinte cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, oregano/busuioc, putin sos de soia...) sau salata verde cu lamaie.
eu am luat astea de pe ceva site si le-amm facut, sunt ok! merita sa le incerci!
Da este fara oase.mama asa imi face filele de peste :
iti trebuie faina de mamaligam, ulei, file de peste (600g.) si doua platouri.
1.fileul se taie in 10 parti egale.
2.filele se lasa la o parte si se pune uleiul in tigaie pentru a se incinge.
3.torni faina de mamaliga intr-un catron.
4. dupa ce sa incins uleiul iei cate o bucata si o tavalesti prin faina de mamaliga.
5.iei platourile si pui pe ele niste servetele pentru a se extrage o parte din ulei.
6.le pui pe platou si gata pot fi servite cu sos de usturoi si smantana sau cu o bucatita patranjel deasupra. pofta buna!
Nu pestele file nu are oase!
am sa-ti dau o reteta pe care face mama mea si pe care o mananc cu placere:http://www.gastropedia.ro/reteta/File-de-peste-la-cuptor-cu-legume/681/
sper ca ti-am fost de ajutor acolo daca cauti ai sa gasesti mai multe retete dar asta tio recomand!
Nu are nici un os.Tai pestele il dai prin faina de malai si il prajesti pana vezi ca se rumeneste.Alte retete nu sunt sigutr ca mai sunt.
Sunt o mie...
Si daca le sti dc ai mai pus intrebare?
Ca sa intrebi tu :p
LisaJulie întreabă: