Cei mai activi useri din categoria Sfaturi casnice pe 4 Februarie 2025 sunt:
Stiti cum se spune in romana la ‘bread flour’? All purpose flour presupun ca este faina alba superioara? Nu stiti unde gasesc?
Există o reţetă pentru sos de ardei habanero cu ananas. Oare o ştie careva dintre voi şi ar putea să o publice aici? Mulţumesc, Gabriel R.
De ce îmi vine să beau apă rece după ce am băut un ceai cald sau fierbinte sau am mâncat un aliment fierbinte? De ce apare senzația asta și cum se explică?
Cum se fac cele mai bune mere glazurate?
Stau la tara, nu am magazine deschise la ora asta prin apropiere, apa e oprita și mor de seteeee nu am nici fantana, ce naiba fac?
Îmi recomandă și mie cineva un mixer bun daca se poate sub 500 de lei?
Cum iti dai seama daca un orez este stricat? In afara de data de expirare? Se poate sa iti dai seama inainte de a-l gati?
As putea face un cheesecake din dovleac? Oare ar iesi bun? A incercat cineva asa ceva?
Gasesc in Romania sirop de porumb? Corn syrup? L-am tot vazut prin retetele straine si as vrea sa il cumpar si sa il folosesc si eu in retele respective.
Vreau sa fac ceva si reteta spune sa folsesc bicarbonat, dar nu am. Il pot inlocui cu putina faina?
A incercat cineva tortul amaretto de la lidl? As dori o parere
Se pot face clatite si fara oua?
Ceaiul de pojarnita la ce e bun?
Daca am cumparat lasagna si scrie ca trebuie sa o pun 5 minute la cuptor cu microunde de 900 W, iar cuptorul meu are 700 w, cat timp trebuie sa o pun de fapt? Scuze pentru ignoranta...
Am avut o mica inundație, apa balta într- una din camere pe parchet. Am scos apa, am șters cât s- a putut, am lasat geamul deschis, acum totul pare în regula. Parchetul nu s- a încovoiat,...? (mai mult)
Salut, mi-am patat un trening cu dezinfectant. Cum ii pot scoate petele?
Salut, TPU! Am nevoie urgent de o idee. Deci, azi e ziua tatălui meu și trebuie sa îi fac un tort. Un mixer e stricat (l- a stricat mama) iar celalalt l- a luat mosul meu și nu l- am mai dat înapoi...? (mai mult)
Am luat pentru prima data taitei chinezesti (noodles) si voiam sa va intreb: voi cum ii faceti? Stiu ca sunt sute de retete pe net dar nu pot sa le incerc pe toate, ma interesa daca voi aveti vreo reteta...? (mai mult)
Ce ziceti, exista vreo modalitate de a scapa de gandacii de bucatarie? Poate vreo descoperire de ultima generatie... Sa nu aud de aparate cu ultrasunete si solutii sau spray- uri ca am incercat deja fara...? (mai mult)
De ce se micșorează micii când îi pun la prăjit, in tigaie? :D La cartofii prăjiți nu se intâmplă așa. Știu că poate părea o întrebare amuzantă dar întreb cât se poate de serios.
Cum fac ciocolata calda in casa?
Pot face ciorba radauteana fara oua crude? Sau fara oua deloc? Merge sa pun doar smantana?
Care e cel mai ok ulei pentru prajit? Stiu ca prajeala nu e buna, dar uneori mai prajim un ou, niste peste rareori, dar as prefera totusi o alternativa sanatoasa.
Unde as putea gasi sa cumpar faina de orez? Pot comanda de undeva online? Si inca o intrebare, ciocolata pentru fantana de ciocolata e una speciala? Sau pot folosi una din comert?
Am bagat in masina de spalat adidasi albi si niste rufe albastre. Si cand am scos rufele din masina de spalat, adidasii au pete albastre pe ei. Cum as putea proceda pentru a scoate acele pete albe...? (mai mult)
Am cautat merisoare in carrefour insa majoritatea contin zahar. Nu vorbesc de zaharul lor natural, ci de zahar adaugat. Exista in comert si merisoare fara zahar adaugat? Ce firma au asa ceva?
Poti sa faci ceai de lavanda? Exista asa ceva? Cum se face ceaiul din planta de lavanda? Am lavanda cumparata.
Am cumpărat o carcasă din silicon.Pe margine e neagră iar pe mijloc are un desen.Culoarea de pe desen se curăță, se ia pur și simplu.Cum o pot repara? Pot da cu puțină ojă semi și să o bag...? (mai mult)
Cateva retete fara ulei sau doar cu un pic ulei? Gen si pentru pranz sau cina? Ceva cat de car usor de facut.
Doresc sa fac crema diplomat (nu ma int blatul ci doar crema) cu kcalorii mai putine, reteta este urmatoarea cea originala: https://www.youtube.com/watch?v=goaNboSVqgY&t=211s Ce ma gandeam eu: 1...? (mai mult)
Buna tuturor. E prima data cand mananc midii. Daca iau cele de la Lidl, de aici, mai trebuie sa le prepar in vreun fel? Sau sunt gata facute? https://www.lidl.ro/ro/p/oferte- de- luni/midii- in-...? (mai mult)
Buna seara people! Cine stie o adresa sau vreun nr de telefon de la orice fabrica de cartofi congelati? Multumesc
Cate calorii are o felie de pizza de pui medie de la pizzeria domneasca?
Cine cunoaște soluții care se dizolva in apa sau un antidot bun pentru a scăpa definitiv de ploșnițele din casa? Am dat cu multe soluții și nici una nu este eficienta. Cine a întâmpinat probleme...? (mai mult)
La ce mancaruri se poate folosi sosul de hrean?
Am aparat de cafea studio casa. E cu aparat de făcut și lapte. Și astăzi am vrut sa- mi fac un latte și miroase laptele când spuma. Cum as putea sa curat? Are ceva instrucțiuni și mna e ...? (mai mult)
Care e diferența de compoziție dintre orezul alb și orezul brun?
Magazinele nu mai vând Heineken la doză separat, doar bax. Să mă dau pe Stela Artois?
Se poate strica masina de spălat dacă bagi doar 2-3 haine? Eu am băgat o cămașă și un top...și acum unul din membrii familiei zice că asta ar fi una din cauze
Am fost undeva prin tara si ne- a dat sa mancam un fel de omleta. Am intrebat cum se chema si ei au zis papara. Era cu ou, sunculita, ceapa, putin usturoi, verdeturi, rosii si ardei rosu. Asta e reteta...? (mai mult)
Doresc sã cumpãr un vas wc pentru curte dar sã nu fie ca cele obişnuite în care rãmâne apã, sã nu îngheţe iarna. Ce fel de vase trebuie sã caut?
Cum sa fac maioneza fara oua crude?
Buna TPU Doream sa știu ce termen de valabilitate au conservele/borcanele făcute in casa ( murături, gemuri, compoturi, zacusca etc) Dupa cât timp vor mai fi bune de mâncat din momentul in ...? (mai mult)
Am un termos in care a stat mult timp niste cafea. Termosul a prins acel miros de cafea si oricat l- as spala el nu iese. Am pus otet, am pus detergent de vase si l- am lasat acolo, insa degeaba. Mirosul...? (mai mult)
Hei! Poti face clatite americane cu faina neagra? Sau cum ai putea face clatite americane mai dietetice? Cu cel fel de faina? In afara de cea alba de grau.
Ce mi-ați putea recomanda să mănânc când ajung acasă de la muncă având în vedere faptul că lucrez până la ora 22?
Cum gatesc macaroane cu branza?
Am o geaca din poliester care are sus doua buzunare pe exterior care se pot da jos dar va ramane urma de cusatura, cum pot face ca urma sa dispara?
A sărit pe televizor pe marginea de jos și pe suport acetonă și se vede mai multe pete mari albe.Cu ce se curăță?
Urgent! Am băgat la spălat haine inchise dar printre ele și un trening verde închis de tot și m- am trezit ca am stricat treningul fiindcă e cu pete negre :(((((. Cum rezolv problema? Vanish ajuta?...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Stelian1989 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
RAY întreabă:
gllopel întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Dragon Ball
Esti un fan adevarat al anime-ului Dragon Ball? Hai sa vedem cat de multe stii despre Son Goku, Piccolo si restul personajelor fantastice!