Întrebare recomandată | alissandra a întrebat:

A mai facut cineva in anii trecuti sirop din muguri de brad la rece? cum trebuie sa arate, cat timp trebuie lasat la macerat? Se pastreaza in frigider cand este gata, sau e ok si la temperatura camerei? Doresc sa il pastrez cat mai mult timp, nu vreau sa fermenteze. Sper sa primesc raspunsuri de la cei care au mai facut, nu de pe internet, ca acolo am cautat si eu. Multumesc!

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eu NU am obiceiul să prepar sirop macerat la rece, dar am găsit 2-3 reţete mai "serioase" - vezi la linkul :
http://angi-food.blogspot.ro/2012/05/sirop-din-muguri-de-brad.html

http://ebunatati.blogspot.ro/......-brad.html

http://www.d-petre.ro/generalitati/sirop-din-muguri-de-brad/


Eu prepar siropul la cald, prin fierbere!

Vezi diverse reţete ( "variaţiuni", în principiu reţeta de bază e cam aceeaşi ) la linkul :
http://www.culinar.ro/......n-imagini/

http://retete.unica.ro/recipes/sirop-de-muguri-de-brad/

http://retetecusecrete.blogspot.ro/......-brad.html


Dacă doreşti să-l păstrezi mai mult timp ( sau dacă ai preparat o cantitate mai mare ), atunci TREBUIE sterilizat după ce l-ai pus în sticle şi l-ai închis ermetic ( se fierbe cu sticla = dunst umed timp de 1 oră, apoi se pune la dunst uscat ) - sau le pui DOAR la dunst uscat.

Eu folosesc reţeta de la primul link şi în momentul în care adaug zahărul, pun şi zeamă de lămâie ( sau sare de lămâie ).


Toate cele bune.

| Fatamuntilor a răspuns:

Am facut de curand sirop din muguri de brad.In momentul in care siropul a fost gata fiert, l-am pus fiebinte in sticle.Am pus apoi sticlele intr-o oala si le-am pus intre paturi pana a doua zi.Si le-am dus la beci.Asa nu ar trebui sa fermenteze daca respecti proportia zahar/suc nefiert respectiv kg /pe kg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
http://retete.unica.ro/recipes/sirop-de-muguri-de-brad/
Cu placere!
Te pup!