Bună!
Eu NU am obiceiul să prepar sirop macerat la rece, dar am găsit 2-3 reţete mai "serioase" - vezi la linkul :
http://angi-food.blogspot.ro/2012/05/sirop-din-muguri-de-brad.html
http://ebunatati.blogspot.ro/......-brad.html
http://www.d-petre.ro/generalitati/sirop-din-muguri-de-brad/
Eu prepar siropul la cald, prin fierbere!
Vezi diverse reţete ( "variaţiuni", în principiu reţeta de bază e cam aceeaşi ) la linkul :
http://www.culinar.ro/......n-imagini/
http://retete.unica.ro/recipes/sirop-de-muguri-de-brad/
http://retetecusecrete.blogspot.ro/......-brad.html
Dacă doreşti să-l păstrezi mai mult timp ( sau dacă ai preparat o cantitate mai mare ), atunci TREBUIE sterilizat după ce l-ai pus în sticle şi l-ai închis ermetic ( se fierbe cu sticla = dunst umed timp de 1 oră, apoi se pune la dunst uscat ) - sau le pui DOAR la dunst uscat.
Eu folosesc reţeta de la primul link şi în momentul în care adaug zahărul, pun şi zeamă de lămâie ( sau sare de lămâie ).
Toate cele bune.
Am facut de curand sirop din muguri de brad.In momentul in care siropul a fost gata fiert, l-am pus fiebinte in sticle.Am pus apoi sticlele intr-o oala si le-am pus intre paturi pana a doua zi.Si le-am dus la beci.Asa nu ar trebui sa fermenteze daca respecti proportia zahar/suc nefiert respectiv kg /pe kg.
Buna!
http://retete.unica.ro/recipes/sirop-de-muguri-de-brad/
Cu placere!
Te pup!
anonim_4396 întreabă: