anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

A mai încercat cineva să facă pâine de casă cu semințe?
Cum ar fi cel mai bine, ca să se împrăștie uniform în aluat... oare să le amestec cu făina la început?
Și cum e să frămânți un aluat cu semințe? Oare nu înțeapă?

33 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"semințe? oare să le amestec cu făina la început?"
variante:
1 da
2 presărat deasupra
3 inglobat in aluatul dospit

oricum iese bine și pita bună

| sierra1 a răspuns:

Deci cum ai făcut-o?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai sa le pui in compozitia aluatului si sa lasi la dospit mai mult timp. Deci da, poti sa le amesteci cu faina la inceput. Se pot pune si dupa si iar se lasa sa se "odihneasca". Insa prefer prima varianta.

Si daca inteapa? Hai ca suferi putin, ca doar o sa fie bun dupa ^_^ Si asa... mai bine sa se mai rupa din seminte prin interior, sa nu deranjeze la dinti.
De aceea mai pui si peste, iar acelea nu o sa se faramiteze.

Pofta buna sa ai!

| anonim_4396 explică (pentru DoarBogdan):

De parcă nu e destulă suferință în viața unei femei... laughing
Mulțumesc.

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Caaaare suferinta? Faci acolo o paine, bei o cafea acolo la caldura, te relaxezi... de unde suferinta?

Saracii baieti care trebuie sa care acele seminte acum prin frig pana la un depozit sad

| Catrice a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai și de la depozit acasă nu muierea ia semințele? Nu trebuie sa care și făina și apă și drojdia, să măsoare cantitățile, să curețe cuptorul, covata... saracile femei sad

| DoarBogdan a răspuns (pentru Catrice):

Pai... ba da, dar mai fac si baietii asta. Plus ca eu imi fac singur preparatele ^_^

Si saracii baieti care au luat semintele de pe camp? Cand era firg? Prin utilajele alea reci care se uitau urat la ei. Sau sperietorile blestemate din lanul de porumb sad

Recoltele se culeg la sfârșitul verii, nu iarnahee hee

Ei uite ca s-au schimbat timpurile de la poluare. Nu ai recunoaste, nu ai recunoaste ca este greu si de baieti crying

La baetzi ie ușor,ei are forța,muierile mai și nasc, alapteaza, cos, cresc copii, fac curat....baetzi stau și beu.

Pai stau si beau aia prosti, si femeile ca le permit asta.

Tu știi câtă durere simte o femeie de-a lungul întregii ei vieți? sad

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Mooor. laughing

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi ca te trec astia la covid dupăhee hee

Exceptand ciclul si faptul ca nu este "inteleasa", poate imi dau seama. Dar exceptand acele doua lucruri... si un baiat ar putea la fel de mult sa sufere.

Sa nu mai zic ca el trebuie sa ia initiativa, el trebuie sa aia, sa aia, atatea lucruri crying oh

Și ciclul ți se pare ceva de trecut cu vederea? happy Știi cum doare? Și știi prin câte mii de stări treci de-a lungul unei singure luni? big grin

Stiu... adica nu stiu, dar inteleg ca doare. Stiu ca sunt unele dureri insuportabile, care difera de la fata la fata, aproape luna de luna, an de an. Dar uneori sunt mai puternice decat baietii.
Dar aici trebuie sa recunosti sau sa admiti ca fetele probabil se simt mai bine, sa zicem ca o relatie ideala, pe partea intima (sa zic asa) mai mult decat baietii. Sau mai bine zis sunt capabile sa se simta mai mult.

Totul este intr-un echilibru, nu imi place sa zic ca la o parte este mai greu ca la cealalta, intr-o lume ideala. Dar uite ce am deviat de la subiect smug

Doar că nu e o lume ideală. sad
Și da, femeile sunt capabile să simtă mai mult în acel sens...dar multe nici nu ajung să simtă ceva. Totuși, dacă e la mijloc o iubire adevărată, el va face tot posibilul să ajungă și ea... Dap. happy

Nu este o lume ideala sad

Da, ma bucur ca te-ai pus de comun acord, asupra unui lucru big grin
Multe nu ajung sa simta asta, asa este. Asta depinde de amandoi, de acea iubire adevarata si de ce vrea fiecare dintre cei doi parteneri. Amandoi trebuie sa faca tot posibilul sa ajunga la ea si sunt convins ca acolo unde este iubirea respectiva... o sa se si ajunga ^_^

Îmi place cum gândești. happy

Apreciez ^_^

La fel!

| Catrice a răspuns:

La început sau in timp ce amesteci. Înțeapă daca pui 3kile semințe și 1kil aluathee hee

| Sofer a răspuns:

Iasă o pâine de casa bună.

| anonim_4396 explică (pentru Sofer):

Sigur că da...dar până iese îmi calicesc degețelele. laughing

| Sofer a răspuns (pentru anonim_4396):

Te descurci. Femeile știu mai bine sa o facă.

| Holiday a răspuns:

Dar un mixer pentru framantat nu ai?! Sau un aparat de facut paine, framanta si ala, ba o poti tine si la crescut sau chiar coace cu ala. Ce naiba, suntem in 2021...

| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

N-am, îmi folosesc mânuțele. big grin

| romeo78 a răspuns:

Semințele nu trebuie să fie mari, poți încerca să cumperi pungă cu multicereale fără zahăr.
De asemenea, se amestecă în făină cerealele, apoi se adaugă restul ingredientelor. Atenție la cantitatea de apă folosită, căci semințele absorb lichid.
Semințele deasupra se pun la jumătatea timpului de coacere, ca să nu se scufunde în aluat

| anonim_4396 explică (pentru romeo78):

Mulțumesc! Foarte folositoare informațiile. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Framantarea nu e necesara. Formarea glutenului se face si prin fermentare, nu doar prin presiune.
Un exemplu este aici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLWqTac5vy0cfmXcQgnMAZl6z69kpmUzBI
Daca nu ma insel, foloseste sourdough in loc de drojdie. Daca nu ai sourdough, poti inlocui cu f putina drojdie si sa fermentezi la temperatura joasa.
Pofta buna :)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu seminte n-am facut, dar cred ca se pot pune atunci cand se amesteca faina cu apa.
Gasesti pe canalul asta multe retete de paine
https://www.youtube.com/watch?v=FDXZZgeEguM&ab_channel=TheBreadKitchen

| Onisim10 a răspuns:

Nu am incercat, dar pare super!