Cea mai simpla cale de a diminua iuteala de la o mancare este sa fierbi un cartof curatat de coaja si spalat dar nu taiat impreuna cu mancarea.acelasi lucru se face si cand o mancare este prea sarata.cartoful trage toata sarea si iuteala din mancare.pe viitor sa fi mai atenta.
Păi nu prea ai avea cum..probabil doar dacă ai adăuga niște apă și ai mări cantitatea celorlalte ingrediente .Așa nu s-ar mai simți prea tare ardeiul iute.
NU vei reuşi decât dacă DUBLEZI cantitatea de mâncare ( de ceapă şi ardei )!
Va trebui să prepari separat un sos de ceapă la care să adaugi ardei - în aceleaşi cantităţi ca şi cele iniţiale.
Când sunt gata fierte le adaugi la cealaltă mâncare şi le dai ( împreună ) un clocot scurt.
Poti face un compromis, si sa adaugi smantana, aceasta sigur va diminua iuteala dar va schimba radical si gustul.succes
Aaaa...nu cred ca trebuie neaparat sa scoti gustul ardeiului, e bun si el la ceva si chiar daca l-ai pus nu iti va schimba gustul mancarii radical *.*
Asta e, daca e iute mancati si voi mai putin iar mancarea o sa va ajunga mai mult, e un mod de a face economie
LisaJulie întreabă: