anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum ceva timp vazusem o reteta de ciorba taraneasca in revista click. stiu ca se puneau rosii si se folosea carne de porc. stie cineva reteta asa cum era acolo?

2 răspunsuri:
| sunset a răspuns:

Ingrediente:
300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa,
morcov,
patrunjel,
telina,
o ceapa mijlocie,
1-2 ardei grasi,
3 rosii,
2 cartofi mijlocii,
o lingura cu mazare boabe,
10-12 pastai de fasole verde,
bors sau alta substanta acra,
frunze aromate,
sare.

Mod de preparare:
Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. Se fierb cca o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa.

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa cca 30 minute, se adauga mazarea. Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate in felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se moaie cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba citeva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.

| Infraverde a răspuns:

mama mi-a zis ca se adaua cartofii inaintea de a de pune rosiile,daca pui cartofii dupa ce s-au fiert rosiile ai ocazia sa stai o ora pina se ferb cartoafele,si se foloseste numai carne de porc, antricot, sa fie cu os =p~