Pai mancare traditionala Pastelui;
Aperitive:
-salata beof;
-drob de miel;
-oua colorate specifice;
-salata de vinete;
Felul 1 si 2:
-ciorba cu carne de vita;
-friptura de miel la tava;
-cartofi la cuptor cu rozmarin;
-aperitiv de gogosari;
Desert:
-cozonac cu nuca, rahat si stafide;
-pasca cu ciocolata si pasca cu smantana;
Imi place sa gatesc, inca nu m-am hotarat ce fac de Pasti, meniul de jos este orientativ:
Aperitiv:
-ciupercute umplute cu legume, usturoi si cascaval
- aspic din legume si pui
- drob de miel
- Salata din legume mexicane
Fel principal:
- Miel la cuptor cu rozmarin si vin alb
- Curcan umplut (pentru restul familiei care nu mananca miel)
- Garnitura de cartofi
Desert:
- Tarta cu portocale
- Prajitura cu ness
- Briose cu afine
Salata beof, drob, rulada din piept de curcan, piftie de pasare in coji de oua, friptura, cozonac, pasca
Alina...inca nu mi-am facut meniul de Paste, dar cu siguranta ca pe masa se vor gasi, pe linga alte preparate si urmatoarele:
- cas proaspat de oaie cu ou rosu, ridichi si ceapa verde
- drob de miel sau costitele de miel umplute
- ciorna de miel cu macris si tarhon
- friptura de miel cu spanac sau cartofi la cuptor
- tort de fructe cu frisca
Daca iti place ceva din viitorul meu meniu si ai nevoie de vreo reteta, cu cea mai mare placere, am sa ti-o dau!
Succes si ...Paste fericit!
Vrei pentru masa se dupa inviere(1)? sau pranzul de duminica(2)?
1. oua rosii, drob de miel cu ceapa verde si ridichi; salata de boeuf; file de peste pane; chiftelute; telemea proaspata si rosii; salata de andive cu grepfruit si nuci; salata de telina-morcov-mar; ciuperci cu maioneza-piept de curcan-castraveciori murati; friptura rece de porc/pui/curcan; sarmalute, prajituri.
2. aperitive de seara si poate mai ai vreo idee; ciorba de miel; friptura de miel si cartofi cu cas; sarmalute; prajituri; bauturi; cafea;
Aperitiv:
Oua / Drob / rulada de carne cu legume si sunca / branzica / rosii / ceapa si usturoi verde
Felul 1
Ciorba de miel - neaparat
Felul 2
Friptura de miel la tava
Garnitura de legume sau orez sau cartofi natur
(pentru cei care stau la curte - Miel la Gratar)
Pulpite de pui la cuptor cu pireu (pentru puiutii mei)
muraturi diverse dupa gust sau rosii, ceapa si usturoi verde
Desert
Cozonac
Pasca
tort de fructe
Imi place sa pastrez traditia cand e vorba de sarbatori religioase. oua rosii, miel marinat (rozmarin, cimbru, usturoi, dafin, vin rosu, ulei de masline, lasat acoperit cu ingredientele de mai sus cel putin 10 ore la frigider si apoi bagat la cuptor,)drob din organe(inima, ficat, rinichi fierte foarte bine, taiate cubulete, un praf de sare si unul de piper plus o legatura mare de marar ticat marunt, oua batute si la cuptor.cozonac si pasca c branza din acelasi aluat de cozonac
Masa traditionala de Pasti cuprinde:oua rosii cu salata de sfecla si hrean, drob se miel, ciorba de miel cu multa verdeata si neaparat leustean, friptura de miel cu salata verde si pasca cu branza. Mira
Pentru paste prefer mancaruri traditionale din carne de miel:ciorba, friptura, drob.Deasemeni de pe masa nu lipsesc ouale vopsite, cozonacul, pasca si tortul Diplomat, palinca si vinul casei din soiul de struguri nohan.