| mimi2000mimi a întrebat:

Ajutoor...am vrut sa fc serbet de lamaie si am fiert 1kg de zahar cu 2 pahare de apa,cum scria in carte, si s-a facut un sirop foarte dulce...da
acum cand trebuie sa il frec cu facaletul nu se albeste, si l-am frecat 2 minute, fara sa ma opresc, da nimic! ce sa mai fac? il pot "salva"?

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Poate NU l-ai fiert destul : TREBUIE să fie gros aproape ca mierea de albine...

Abia atunci se ia de pe foc şi se freacă!

| mimi2000mimi explică (pentru bursuc001):

Dar se ia imediat si se freaca sau se lasa sa se raceasca? in carteammea de bucate scria ca trebuie sa se raceasca

| bursuc001 a răspuns (pentru mimi2000mimi):

Se lasă puţin la răcit, deci NU se freacă fierbinte ( dar nici rece complet ).

Când este rece complet e prea gros pentru a mai fi frecat.

Vezi şi alte reţete de şerbet la linkul :
http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/serbet-de-lamaie.html
http://dieta.romedic.ro/reteta/serbet-de-lamaie-sau-portocale