Banuiesc ca deja ai gatit mazarea, dar iti scriu reteta ca sa stii alta data.Eu gatesc mazare.Mazare fara carne.Se taie o ceapa marunt,se incinge putin ulei in cratita si se inabuse ceapa,nu se prajeste,se pune apa peste ceapa,mazarea congelata in apa fierbinte care se pune congelata,se lasa sa fiarba,se pune bulion,cam doua linguri, sare, la sfarsit se toaca marar.Mazare cu pui.Se spala bucatile de pui(copane),se inabuse in ulei incins,se scot,se inabuse ceapa,se pun copanele,se pune apa calda, se lasa sa fiarba, se pune mazarea congelata şi se continua ca mai sus.Mazare proaspata.Se caleste ceapa, apoi mazarea(curatata si spalata)putin, se pune apa se continua ca mai sus.Eu nu pun faina in sos si iese foarte gustoasa. Daca vrei sosul mai gros decat faina pui un cartof sau dai mancarea la cuptor sau nu pui multa apa.
Legumele congelate se gatesc congelate, nu se decongeleaza. Pui apa la fiert si cand fierbe, pui legumele congelate. In felul asta ele isi pastreaza proprietatile nutritive.
Se caleste ceapa dupa aceea pui mazarea si pui apa si se face ingrosarea cu apa, faina si smantana si se pune in castron cand e fiarta mazarea