In general folosesti galbenusul oului si faci o maioneza la care adaugi apoi diferite ingrediente. maioneza+ton, maioneza+telina rasa, maioneza+ceapa verde+capere, maioneza+pui afumat... fi creativa
Buna, poti face in felul urmator:scurgi o conserva de ton, adauf\gi fasole pastai fiarta foarte bine pui sare si piper dupa gust si incepi sa le frulezi, va esi un aperitiv de peste sau mai poti fae si altceva din branza sarata adaugi marar si un pic de mustar, sare si piper. Pofta.
Alina, daca nu ai prea multe in casa, atunci amesteca galbenusurile dierte cu o lingurita cu mustar, niste patrunjel nerde tocat, eventual putina ceapa rasa, sare si piper. Daca vrei sa fie compozitia mai moale poti adauga si putina maioneza.
Cu aceasta compozitie umpli jumatatile de oua si le asezi pe un platou. Un iaurt de 200 ml il amesteci cu 2-3 linguri cu maioneza, potrivesti fustul de sare si piper( daca iti place usturoiul, poti adauga si 2 catei de usturoi pisati marunt)
Aceasta compozitie o adaugi peste ouale asezate pe platou, dupa care urmeaza sa le ornezi cum iti place tie!
Acest sos cu usturoi il mai poti folosi la fripturi, paste, salate...
Succes si astept sa ne spui cum ti-au iesit ouale!
In general pasarile fac oua umplute cu albus si galbenus. Tu vrei sa faci oua altfel?
Draga mea, sunt zeci de retete de oua umplute... ce-ar fi daca ai vizita http://www.gustos.ro/retete-culinare/search/ si vei gasi ceea ce-ti place, mai ales ca poti gasi multe retete care au si poze...Iti doresc succes si pofta buna!
Galbenusul se faramiteaza cu putina sare, se adauga mustar, ulei si dupa preferinta ceapa verde sau ciuperci date pe masina.Se condimenteaza dupa gust, se asaza pe salata erde si se orneaza sub forma de cosulet facand manerul din fasie de ardel sau sub forma de pui, asezand oul cu partea alba deasupra, din branza framantata cu unt se fac bile care se infing cu scobitoarea in jumatea de ou, se fac ochii cu boabe de piper si nasul din morcov.
Poti sa le umpli cu ce iti place tie una tio spun eu fierbi ouale tari, le tai in doua in lung si apoi cu galbenusurile paci o pasta cu usturoi bine pisat sare piper putin mustar, sau galbenus cu ceapa salam sau sunca taiate cubulete mici castraveti acri sau gogosari tot asa taiati cubulete mici, sunt gustoase, eu le fac aici la nemti, nemtilor le place mult ouale umplute.succes si apropo nu se intimpla nimica daca nu pui gramajul corect. pupic
Galbenusurile le amesteci cu o lingura de maioneza, cu sunca crud/uscata sau salam de sibiu taiat marunt marunt, putin mustar, sare, piper, frunze verzi de patrunjel tocate. umpli ouala. sint f gustoase. in loc de maioneza poti freca galbenusurile cu unt dar creste colesterolul, de aceea eu pun putina maioneza doar ca sa le lege si gustul il da salamul de sibiu (cateva felioare subtiri tocate) si condimentele. pufta buna!
Se pot umple cu ciuperci din conserva, taiate cubulete si stoarse bine, se adauga marar proaspar, sare, piper si o lg de maioneza.cu ton din conserva, se scurge bine de ulei se freaca cu maioneza, sare si piper.cu oua fierte taiate cubulete amestecate cu ceapa verde taiata marunt si maioneza