Pui un pic in palma. Poti sa umezesti toata palma cu ea. Cu o bricheta, ii dai foc. Daca arde pe moment, cateva fractiuni de secunda, cu flacara albastra (cel mai bine se vede in intuneric), ca spirtul, e puternica, e ceea ce ai nevoie. Asa stii si ca e autentica, ca nu e facatura. Si, stai linistit, nu iti va arde palma, doar o va incalzi, flacara arde prea putin ca sa arda palma. Stiu asta de la un bihorean care stie cum e palinca adevarata.
Iau si eu alcool medicinal de 70 sau 90 grade,de ala incolor, pun in palma umezesc si dau foc ce crezi va lua foc? Deci daca ia foc este palinca autentica? Nea Dorel ala bihoreanu, bea orice, tare sa fie, sa arda
O bautura care deja arde te va arde si altundeva, ioti va scurta viata.Bauturile adevarate nu-s astea care ard.is alea baubile si care nu ard, sub 50 de grade, undeva intre 40 si 50.
Bihorenii si romanii care fac acasa bauturi de genul asta si beau zi de zi, garantat siau scurtat viata cu ceva ani buni.
Romanii nu stiu sa faca bauturi de genul asta, se omoara singuri, asta asa ca idee.
Se vede ca nu stii ce e palinca...
Spirtul arde ca e inflamabil, ca benzina. Chiar mai inflamabil. Palinca nu e doar alcool, desi, comparativ cu alte bauturi, e undeva cu nivelul cel mai inalt de alcool. Tocmai aici e fantezia. Nu e doar alcool ca sa fie inflamabila, dar totusi pe moment arde. E o intreaga chimie acolo, de ajunge sa arda, caci totul tine de cum e facuta. Si te asigur ca nu te arde pe dinauntru. Cind eram copil, am avut probleme serioase cu stomacul, si tatal meu mi-a dat in trei rinduri cate un paharel de palinca. Si mi-a trecut. Azi stomacum meu digera si fiare .
Deci tot eu is ala care nu stie Frate nu mai spune balarii,.o sa citeasca si unia care se mai pricep si nu da bine deloc.
Palinca, alcoolul sanitar afla si tu ca ambele is alcool.Doar ca unu este etilic, alatu este metilic.
Auzi la tine spirtul arde ca bezina Pai si palainca daca o faci de 90 de grade va arde ca spirtul, care arde ca benzina cum zici.
Ca nu ai probleme cu stomacul, aia nu se datoreaza ca ai bautut tu pezte prajit
Problema la romani este ca baga in distialte ambele acoluri, ceea ce nu-i bine deloc.Ma refer la romanii care fac acasa distilat.
Vrei sa iti spun despre alcool? Pfff frate nu mai spune mie ca nu stiu,eu nu mai zic,dupa o sa spui ca ma laud dar am scoala pentru asa ceva si nu de asta scoala generala,deci tu nu stii cu cine stai de vorba.
Deci romanii fac tuica,palinca,etc numite distilate,care is periculoaase,mai ales pentru cei care consuma zilnic,cum am zis iti scurteaza viata,nu te face sanatos.
Ca idee omu avea cazane disla acolo si facea alcool.Dar el in nestiinta lui,sa nu-i zic prostie,aia cauta.
Chiar daca le spui unora sa arunce distilatu ala tare,ei pe ala il pastreaza cum sa arunca fruntea pai aia e toata smecheria, zic ei.
Tocmai ca acel alcool e ala care iti pune capac, poti orbi, apoi muri, ala este alcoolul metilic, care apare primul si la temperaturi de astea pana in 70-80 de grade a materialului.
Deci cand faci un distilat, materialul se fierbe usor, lent se tine un anume timp la anumite temperaturi, prima data pana in 70 de grade si se urmareste tot ce iese, pana cand incetineste, apoi se mareste temperatura.
Deci tot ce iese pana in 70-80 de grade temperatura materialului folposit este alcool metilic, adica spirt, adica moartea in vacanta
Ridici dupa temp peste 80, undeva intre 80 si 100 grade,. temp materialului distilat ai acool etilic, adica asta ce se poate bea.
Peste 100 iese pusoarca, o arunci si pe aia.Deci fruntea se arunca, ori induistrial se pastreaza si se folosete in ind farmaceutica, etc.
Vrei sa iti scriu formula chimica? Nu stau sa desenez, dar de esti curios si chiar vrei sa stii fac un efort.
Palinca nu-i doara alcool spui tu? Dar ce este? Normal nici spirtu nu-i alcool curat, alcoolul metilic sau etilic 100% ala este alcool curat.Palinca si alte distilate au alcool si apa, aia e tot, plus ceva arome de la materialul folosit.
Deci despre ce anume OZN-uri vorbim pe aici?
Uite eu nu am baut palinca nici cand eram mic, nici acum, nici 3 paharele si am stomacu mai tare decat ai tu,niciodata nu m-a suparat,indiferent ce maninc,in fata oricui maninc pune,beau lapte,amestec orice aliomnete si nu am nici pe dracu iar asta nu se datoreaza vreunei bauturi,asa is din fabrica,asa esti si tu, nu-i de la palinca lu Dorel plina de allcool metilic
Eu nu beau distilat, nici asa ocazional, decat daca e din comert, nu beau de la oameni care au facut acasa, aia contine alcool metilic.Bine pe mine nu mar afecta ca eu beau 1-2 ori pe an, asta daca se iveste vreo ocazie, sa beau distilate.iar daca neau iau un scotch de ala de peste 100 dolari sticla si stiu ca beau ceva bun
Ok ai intrebari? De afirmatii nefondate stiu te pricepi, poti spui oricui ca nu stie, nu se pricepe, mai rau este sa si arati ce spui.
Eu prefer vinul, beau si ala rar, asa 1 pahar 2 si cam aia e, ala este alcool obtinut prin fermentatie, alta poveste, fabricat de animaluri nu de reactiii chimice anorganice .
Vinul nu contine mai nimic periculos indiferent cine il face si unde il face.
Daca ai intrebari despre bauturi de orice neam si stiu sa zic, ma gasesti pe aici.
Palinca de cumparat are in jur de 50 de grade.
Cea facuta in casa poate sa fie un pic mai tare, cu cateva grade mai mult.
O bei pe toată și afli. Sau mai cumperi niște votcă care are 40 de grade, și o compari cu ea, cum te ardela gură.
Am uitat să spun doresc să o pun cu 100 grame de propolis că eu cam tușesc acum
șî dacă nu are peste 60grade este o risipă că nu cred că o să dizolve propolisul. să fac tinctură de propolis să iau câte 50 mililitri la o jumătate de oră, așa am mai rezolvat eu câte o dată câțe o tuse dinasta care ținea doar de laringe faringe esofag si cam atât care se încăpățâna să nu treacă cu Bronhochir siropuri de brad pin aerius bronhoxin mucosolvant argint coloiidal fervex paracetamol aspirină cafea...
Si până la urmă am descoperit cred că este invenția mea se dizolvă 100 grame de propolis in pălincă de peste 70 grade fierbinte care se încălzește cu tot cu propolis la cuptorul cu microude 4 minute, si apoi se agită,
iau câte o ligură mare de tinctură de propolis făcută cu pălincă la fiecare 15 de minute si nu o înghit de tot o opresc aproape în gât unde o las să se încălzescă și să emane vapori de alcool pe care ii trag în plămâni apoi îi scot prin nas afară apoi înghit dacă rămâne ceva alcool.
mai bag ceva vitamina C gen beau borș lămâi portocale grepfruit și în maxim 3 zile gata sunt ca și nou in 99% din cazuri. Dacă nu se rezolvă atunci e grav și rau de tot rog un doctor inconștient să îmi prescrie ampicilină ceva injectabile că m-am săturat să le tot înghit și intorc partea dorsală în sus la o asistentă medicală să mă scape de tuse. si scap eu până la urmă, dar prima dată încerc cu argint coloidal ionic apoi cu usturoi apoi cu vitamina c apoi cu tinctură de propolis.
Nu am băut niciodată așa ceva dar știu de băutură de pălincă am auzit de băutura asta oricum tot alcool este nu-i sănătos nici bine.
Este foarte sănătoasă pălinca doar cu condiția să pui într-un păhărel înainte de masă aproximativ 30 mililitri hai 40 mililitri, așa am fost eu servit la cârciumă
și eu i-am spus să umple paharul că eu am bani
și cârciumăreasa mi-a spus că să îl beau eu pe ăla și apoi mai vorbim
si când am luat prima guriță să spunem 10 mililitri mi-s-a oprit respirația și credeam că acolo mor
nici macar nu mai puteam să spun să cheme salvarea
apoi am scos flăcări ca și balaurii am plâns dar ce plâns cred că eram stropitoare
zburau din mine jeturi jeturi de lacrimi exact ca și la fântâna arteziana
eu om mare să plâng
da am plâns de jur împrejurul ochilor țâjneau lacrimile cu presiune gigantică
apoi mi-am revenit și nu am putut să beau 40 mililitri de pălincă
au mai rămas 10 mililitri ne băuți în pahar
așa de tare era
Asta înseamnă pălincă
Dar de atunci votka mi-se pare apă de ieri mi-s-a întâmplat.să intreb 2 oameni de lângă mine dacă miroase votka alcool sau nu o fi votka in sticlă mi-se pare ceai pentru bebeluși im comparatie cu tăria pălincii pe care am băut-o eu la Șomcuța lângă baia Sprie
alexandra13131718 întreabă:
Specialist999 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: