Cred ca toate fructele se pot congela pentru a putea fi folosite ulterior în shake-uri, prăjituri, înghețate sau alte preparate. Normal, după dezghețare fructele vor avea aceeași stare ca și pana sa fie înghețate.
Am incercat eu atat cu piersici, caise, zmeura si capsune. Toate s-au facut piure cand s-au dezghetat. Ce nu am incercat totusi a fost sa videz punga. Posibil daca le bagam in pungi speciale pe care sa le videz, nu se mai intampla asa.
Da poti. Ai nevoie de pungi care sa reziste la temp scazute,sau cutii care se inchid etsns.
Speli fructele,orice fruct,usuci adica sa nu ramana apa pe ele,pui in punga,sigilezi,bagi la congelator.
Notezi pe punga data si asta e tot.
Fructele mare trebuie sa le tai bucatele, gen mere,pere,banane etc cele mici gen zmeura,cirese, visine le lasi asa intregi.
Mie imi plac ciresele congelate.
Sa ai cirese mari, dulci pff bagi un congelator plin, maninci toata iarna.
Nu patesc nimic daca is uscate, sa nu fie ude.
oceanoflove întreabă: