Autentic acest sos din 4 tipuri de branzeturi se prepara folosind paste Penne Rigate(spaghetti devin un ghem cand sunt amestecate cu mozzarella, imposibil de mancat). Uleiul nu se amesteca niciodata cu smantana! Folosesti unt, smantana, bucati de gorgonzola, fontina, mozzarella, parmezan ---> tigaie, foc mic, nu trebuie sa fiarba; adaugi pastele fierbinti si amesteci! Enjoy!
Ai aici reteta si modul de preparare:
Spaghetti Quattro Formaggi
Timp de preparare:15-20 min
4-6 portii
Ingrediente:
500 g spaghetti Flavora
2 linguri de ulei de masline
250 ml de smantana
100 g gorgonzola
50 g de mozzarella
50 g cascaval emmenthaler
50 g de parmezan
1. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe
pachet.
2. Pentru prepararea sosului, se pun uleiul si smantana intr-o tigaie,
asezata pe un vas cu apa care fierbe. Cand amestecul este fierbinte se pun
100 g gorgonzola, 50 g de mozzarella, 50 g cascaval emmenthaler si 50 g de
parmezan (parmezanul ras si restul sortimentelor de branza taiate cubulete).
Se amesteca usor, pana se obtine un sos cremos si omogen. Optional, puteti
sa adaugati si un praf de nucsoara. In cazul in care sosul devine prea gros, il
putem subtia, cu cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
3. Se amesteca usor pastele cu sosul.
4. Pastele se servesc in farfurii adanci, cu putin parmezan ras
deasupra, si cateva fasii de prosciutto, piper proaspat macinat si 2-3 frunze
de busuioc.
Esti sigura ca sunt spaghete si nu e pizza?
pentru ca eu am auzit de pizza quatro fromaggi.
anonim_4396 întreabă: